4gamers.be

Yum Runner wil kinderen gezond laten eten

Door YoniVL, 25-04-2018 15:25

De game Yum Runner, ontwikkeld door het Belgische Bazookas in samenwerking met het ziekenfonds van de Socialistische Mutualiteiten, wil kinderen aanzetten om gezonder te eten. De game is een typische runner, waarin je ditmaal meer punten krijgt als je gezonde voeding verzamelt. Het is dus de bedoeling om de ongezonde gerechten te ontwijken.

Paul Callewaert, algemeen secretaris van het Socialistische Ziekenfonds: “Wij gaan als ziekenfonds steeds actief op zoek naar nieuwe vormen van gezondheidspromotie die effect hebben. Het digitale tijdperk biedt hierbij een waaier aan mogelijkheden. Daar willen wij als innovatief ziekenfonds sterk op inzetten. De Yum Runner is hier een mooi voorbeeld van.”

Barbara Plovie, onderzoekcoördinator aan de opleiding Toegepaste Gezondheidswetenschappen van Howest: "Gamen versterkt vaardigheden zoals het concentratievermogen, draagt bij tot een betere oog-handcoördinatie, verscherpt je reactietijd, leert je omgaan met falen, uitdagingen en successen … Dat geldt evengoed voor entertainmentgames als voor serious games, maar voor serious games zijn die educatieve en motorieke voordelen de prioriteit. Het spel leert kinderen welke voedingsmiddelen gezonder zijn dan andere, welke meer energie geven en hoe ze dus een gezonde voedingskeuze kunnen maken.”

Aan de hand van de game werd ook een educatief pakket ontwikkeld voor leerkrachten in de klas en worden er tevens workshops georganiseerd. Wie meer informatie wil, kan hier terecht. De game is te downloaden via de Play Store en de App Store en is speelbaar in je browser.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.