4gamers.be

Nieuwe president voor Nintendo en Nintendo of Europe

Door Jay, 26-04-2018 10:57

De 68-jarige Tatsumi Kimishima vertrekt als president van Nintendo, een rol die hij 2,5 jaar heeft vervuld na het overlijden van Satoru Iwata in 2015. Hij wordt opgevolgd door de 46-jarige Shuntaro Furukawa, die al lid was van de raad van bestuur van Nintendo en The Pokémon Company. Furukawa wordt de 6de president in de 128-jarige geschiedenis van Nintendo.

Nintendo heeft bewust voor een jongere leider gekozen en vond de tijd nu rijp omdat de hardware verkoop van de Nintendo Switch gestabiliseerd is. De delicate launch periode ligt met andere woorden in het verleden en is meer dan goed doorstaan onder begeleiding van Kimishima, die ook de mobiele groei van Nintendo bewerkstelligde en verder deals wist te sluiten voor een Nintendo pretpark en een Super Mario Bros. film.

Ook bij Nintendo of Europe komt er een wissel van de wacht. President Satoru Shibata, die we kennen als presentator van de Europese Nintendo Directs, trekt terug naar het hoofdkwartier in Japan om daar een directierol op zich te nemen. Wie hem opvolgt, is nog niet bekend.

Links: vertrekkende president Tatsumi Kimishima - Rechts: nieuw president Shuntaro Furukawa​

Satoru Shibata, vertrekkende president Nintendo of Europe

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.