4gamers.be

Noorwegen klaagt Nintendo, Valve, Sony en EA aan

Door Jay, 27-04-2018 13:46, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-04-27-nintendo-valve-sony-and-ea-reported-for-breaching-european-consumer-law

In Noorwegen heeft een instantie die instaat voor de bescherming van de rechten van consumenten een klacht ingediend tegen Nintendo, Valve, Sony en EA en dat op basis van onderzoek dat eerder werd verricht. Daarbij bleek dat Nintendo in de online eShop geen optie voorziet voor klanten om een pre-order te annuleren, hetgeen volgens de Noorse instantie in strijd is met de Europese wet. Volgens de Europese wetgeving moeten consumenten immers altijd kunnen afzien van een verkoop zolang het gekochte product nog niet afgeleverd is.

Bij Valve, Sony en EA dan weer gaat het om het refundsysteem van Steam, de PlayStation Store en Origin, wat te maken heeft met het terugkrijgen van geld na een aankoop waarbij het product reeds afgeleverd is, al dan niet digitaal. Het is in sommige gevallen mogelijk dat kopers hun recht op refund verliezen, maar dat moet dan heel duidelijk gecommuniceerd worden en dat is volgens de Noorse instantie niet het geval bij deze drie platformen. Bovendien zouden de refundmogelijkheden die wel aanwezig zijn vaak niet gebruiksvriendelijk zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.