4gamers.be

Tomb Raider en Final Fantasy VII in World Video Game Hall of Fame

Door Jay, 04-05-2018 13:27

In 2015 heeft The Strong National Museum of Play de World Video Game Hall of Fame geïntroduceerd met als bedoeling games die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de wereld van games een bijzondere plaats te geven. Elk jaar worden vier games toegevoegd en nu zijn de games voor 2018 bekend.

Aan de World Video Game Hall of Fame worden dit jaar Spacewar!, John Madden Football, Tomb Raider (de originele game, niet de reboot) en Final Fantasy VII toegevoegd. Uit deze selectie blijkt meteen dat men niet per se voor actuele commerciële successen kiest. Spacewar! bijvoorbeeld is gekozen omdat het een van de allereerste games was. Het spel dateert van in 1962 en is het tweede computerspel dat ooit gemaakt werd. De game wordt als dusdanig beschouwd als een pionier die er voor heeft gezorgd dat men anders naar computers ging kijken, wat uiteindelijk mee aan de wieg stond van de gaming industrie.

Deze vier games haalden het in een selectie van 12 titels, waaronder ook grote namen als Asteroids, Half-Life en Minecraft. Die games kunnen echter nog steeds in de Hall of Fame belanden, want elk jaar opnieuw kan het publiek suggesties doen voor nominaties.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.