4gamers.be

Pc-versie Black Ops 4 exclusief via Battle.net?

Door Jay, 07-05-2018 14:00, bron: https://gamingintel.com/2018/05/06/call-of-duty-black-ops-4-battle-net-pc-exclusive

Eerder dit jaar al waren er aanwijzingen dat Call of Duty: Black Ops 4 op pc beschikbaar zou zijn via Battle.net, de client die we vooral kennen van Blizzard games. Het ziet er echter naar uit dat ook Activision zijn games meer en meer naar dat platform zal brengen, zoals dat al gebeurde met Destiny 2. Bij Gaming Intel hebben ze nu van een anonieme maar schijnbaar betrouwbare bron vernomen dat de pc-versie van Call of Duty: Black Ops 4 wel eens exclusief aan Battle.net gekoppeld zou kunnen zijn.

De bron in kwestie heeft enkele screenshots meegegeven waarop een interne build van de Battle.net client te zien is, waarbij duidelijk te zien is hoe Black Ops 4 er deel van uitmaakt. Volgens de bron zou Black Ops 4 exclusief aan Battle.net gekoppeld worden omdat Activision het platform meer en meer wil gaan inschakelen voor zijn pc-games. Op die manier wordt men minder afhankelijk van third-party applicaties, zoals Steam, hetgeen een stevige besparing kan opleveren en dus ook meer minst.

Grote lanceringen aan Battle.net koppelen zou moeten helpen om volk van Steam over te hevelen en daarbij komt ook nog eens dat Activision extra zou hebben geïnvesteerd in de pc-versie om er zeker van te zijn dat die goed draait en deftige ondersteund wordt. Dat zou de overstap van Steam naar Battle.net ook wat makkelijker moeten maken. Voorts zouden er plannen zijn om Battle.net meer features te geven om het verder te ontwikkelen als een sociaal platform voor games van Activision en Blizzard en dat niet alleen voor pc maar ook voor andere platformen.

In hoeverre Black Ops 4 werkelijk exclusief voor Battle.net zal zijn, valt nog af te wachten, maar erg onlogisch klinkt het alleszins niet. Op 17 mei vindt de onthulling van de game plaats via een speciaal community event, dus mogelijk weten we dan meer.

 

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.