4gamers.be

EA vindt zijn lootboxen nog steeds geen gokken

Door Jay, 09-05-2018 10:49, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-05-09-ea-adamant-loot-boxes-arent-gambling

Tijdens de voorstelling van zijn financiële resultaten heeft EA nog eens herhaald dat het vindt dat hun lootboxen geen "gambling" zijn. Andrew Wilson, CEO van EA, wees op het feit dat spelers altijd wel iets krijgen en dat EA geen mogelijkheid of goedkeuring biedt voor het verkopen van items of virtueel geld voor echt geld.

Omwille van deze elementen zouden de lootboxen van EA volgens EA zelf dus niet als gokken mogen worden gezien. Wilson zei ook dat EA samenwerkt met verschillende juristen en toezichthouders, en dat in samenwerking met hen is vastgesteld dat de lootboxen van EA inderdaad niet als gokken kunnen worden bestempeld, waardoor ze bijgevolg ook niet onder de gokwetgeving vallen.

Natuurlijk gaat Wilson hier wel voorbij aan het feit dat verschillende landen verschillende wetten hebben. Hoewel veel landen voorlopig niet heel veel kunnen doen tegen bepaalde lootboxen, onder meer omdat de inhoud ervan niet kan worden verkocht voor echt geld, heeft België dat probleem niet. Onze wetgeving omtrent kansspelen is namelijk redelijk breed, waardoor ze wel degelijk onder de noemer van een kansspel vallen, wat dan weer maakt dat ze momenteel wel degelijk illegaal zijn in België.

Hoe EA precies kijkt naar het oordeel van de Belgische Kansspelcommissie is niet bekend. De gaming industrie en Belgische overheid zullen samenzitten om de zaak verder te bespreken, maar mogelijk komt er ook een internationaal initiatief om zo daadkrachtiger te kunnen optreden. De Belgische Kansspelcommissie heeft ook een lijst aan aanbevelingen voorgesteld voor het reguleren van lootboxen.

Electronic Arts screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.