4gamers.be

Eén jaar cel en boete voor DDoS-aanval op World of Warcraft servers

Door Jay, 09-05-2018 12:53

Calin Mateias, een 38-jarige man uit Roemenië, is in de Verenigde Staten veroordeeld tot één jaar cel voor het uitvoeren van DDoS-aanvallen op de servers van World of Warcraft. De feiten dateren al van in 2010, maar pas in november vorig jaar kon hij worden uitgeleverd aan de VS. In februari dit jaar pleitte hij schuldig en nu is dus een straf uitgesproken. Naast de celstraf werd ook een aan Blizzard te betalen schadevergoeding van 29.987 dollar opgelegd.

Mateias voerde de aanvallen destijds uit om wraak te nemen op medespelers waarmee hij in conflict lag. Concreet ging het om meningsverschillen omtrent de verdeling van loot en het lidmaatschap van raid teams.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.