4gamers.be

Developer en games van Steam gegooid na fake reviews

Door Jay, 11-05-2018 13:10, bron: https://kotaku.com/developer-kicked-off-steam-for-posting-fake-reviews-1825939184

Acram Digital, een Poolse studio met games als Steam: Rails to Riches en Eight-Minute Empire, is niet langer welkom op Steam. Valve heeft de ontwikkelaar en diens games verwijderd, nadat bleek dat ze zelf positieve reviews voor hun games hadden gepost. Ook zou men zich vijandig hebben opgesteld tegenover wie een negatieve review plaatste.

Een hoofdrolspeler in heel de zaak lijkt Grzegorz Kubas te zijn, die deel uitmaakt van Acram Digital. In een reactie laat hij weten dat hij inderdaad in de fout is gegaan, maar dat enkel hij daar voor verantwoordelijk is en dat de rest van de studio er niets mee te maken heeft. Kubas geeft toe dat hij zelf positieve reviews plaatste en dat hij dat nogal amateuristisch deed via verschillende dubbelaccounts. Zo kocht hij de games telkens met dezelfde betaalmethode en plaatst hij de reviews van op dezelfde computer, met hetzelfde IP-adres.

Kubas en Acram Digital hopen nu om de zaak nog te kunnen rechttrekken door in gesprek te gaan met Valve, maar of dat iets zal uithalen, valt nog af te wachten.

Reacties

 • uzimaki

  Tjah, boontje komt om zijn loontje.

  • Geplaatst op 2018-05-11 om 16:23
 • SkuuzMe

  Guardians of Ember was ook exact hetzelfde afgelopen, speelde het nog graag, maar ineens ging de playerbase van 10k naar 10 door alle commotie erond, ook door dubbelaccounts met positive reviews, en medewerkers te verplichten het spel te kopen en positieve review te geven, receipt doorsturen als bewijs of je werd ontslaan, en je werd dan ook vergoed als je het kocht. RIP 30EUR want niemand speelt het, volgens mij paar afk bots van de dev zelf volgens SteamDB, ieder keer ik kijk zitten er 12-16 ingame de voorbije 2 maand, nooit 11 of 17 maar 12-16, 24 op 7.

  edit: Wild West Online zal ook niet lang duren tegen het van Steam vliegt, gisteren pas gelaunched op het platform, maar is al zeer lang geweten dat Sergey Titov achter het spel zit. Wat te zien valt aan de engine en het fake P2W systeem, het zijn developers die verschillende browserwebsites hebben met P2W games op, alle games zijn gebaseerd op leaderboards, waar de developers allemaal met fake accounts bovenaan staan, ze geven zichzelf telkens gratis items ter waarde van 100en of 1000en euro's zodat ze aan de top blijven, dit doen ze ieder keer als er iemand dichtkomt bij de eerste plaats, zo baiten ze mensen om alweer meer te betalen en de verslaafden die voor de leaderboard gingen trappen daar maar in. Die gebruiken verschillende developers namen met telkens zogezegd maar 1 game gemaakt.

  Google eens Wild West Online scam en je zal veel resultaten vinden zoals: "Wild West Online another scam game by the infamous Sergey Titov"

  Reactie aangepast door SkuuzMe om 2018-05-11 om 17:54

  • Geplaatst op 2018-05-11 om 17:49

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.