4gamers.be

Deze Naughty Dog ontwikkelaar werd van seksuele intimidatie beschuldigd

Door Jay, 11-05-2018 14:18, bron: https://www.resetera.com/threads/former-naughty-dog-employee-named-in-sexual-harassment-claim.41697/

In oktober vorig jaar kwam een verhaal naar buiten over seksuele intimidatie bij Naughty Dog. Designer David Ballard vertelde toen dat hij in 2015 het slachtoffer werd van seksuele intimidatie door een "lead" bij Naughty Dog. Na het voorval zou de werkomgeving van Ballard negatief veranderd zijn. In februari 2016 zou hij een zenuwinzinking gehad hebben, waarna de HR-afdeling van Sony PlayStation erbij bertrokken werd. Toen hij over de seksuele intimidatie vertelde, zou men het gesprek afgebroken hebben, waarna Ballard de volgende dag ontslagen zou zijn. Hij kreeg te horen dat het bedrijf een andere richting uit zou gaan en dat de rol van Ballard niet langer nodig was.

Naughty Dog was er redelijk snel bij om te reageren op de onthulling van Ballard. In een reactie liet de studio weten dat seksuele intimidatie en ongepast gedrag absoluut geen plaats hebben bij Naughty Dog en Sony Interactive Entertainment, maar men laat ook weten dat men geen enkel bewijs heeft dat de seksuele intimidatie waarvan sprake plaats gevonden zou hebben. Ook heeft men geen gegevens over een klacht van Ballard daaromtrent.

Wie de leidinggevende in kwestie was door wie Ballard seksueel geïntimideerd zou zijn geweest, werd nooit gezegd, maar nu heeft Ballard toch een naam genoemd. Het zou gaan om Robert Cogburn, die 9 jaar lang bij Naughty Dog werkte als game designer en lead multiplayer designer voor onder meer Uncharted 4. Eerder dit jaar heeft hij Naughty Dog verlaten. Ballard noemde ook namen van andere topmensen van Sony die op de hoogte zouden zijn geweest.

Of er nu nog iets zal gebeuren met deze informatie, of of dat reeds gebeurd is, is niet bekend.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.