4gamers.be

Afghaanse vrouwen bestrijden opium en ongelijkheid met games

Door Jay, 14-05-2018 15:53, bron: https://www.reuters.com/article/us-afghanistan-game-women/female-afghan-coders-design-games-to-fight-opium-and-inequality-idUSKBN1I901Z

Meer dan 20 jonge vrouwen uit de stad Herat, gelegen in het westelijke deel van Afghanistan, hebben dit jaar al meer dan 20 games uitgebracht voor digitale app stores. Zo wil de eerste delegatie vrouwelijke computerexperts van Afghanistan zich profileren en dit door hun kunnen te tonen in het maken van apps en websites en het opsporen van bugs in code.

Net als de Afghaanse schoolmeisjes die vorig jaar beroemd werden toen ze meededen aan een robotwedstrijd in de Verenigde Staten, willen de vrouwelijke codeerders laten zien dat er groot talent te vinden is bij de Afghaanse vrouwen, mochten ze wat meer kansen krijgen.

Eén van de games die het volledig vrouwelijke team gemaakt heeft trok ook de aandacht van ontwikkelaars en gamers van over de hele wereld. In het 2D-spel "Fight Against Opium" illustreren ze namelijk de opiumcultuur die het land kent en de moeilijkheden waar de Afghaanse veiligheidsdiensten mee in aanraking komen in hun missie om deze cultivatie uit te roeien.

In het initiatief genaamd Code to Inspire leren meer dan 90 vrouwen hoe ze software moeten ontwikkelen en code kunnen schrijven, dingen die voor de conservatieve Afghaan gezien worden als ongeschikt werk voor een vrouw. De lessen zijn exclusief voor vrouwen en men richt zich op leeftijden tussen 15 en 25 jaar. De meeste van deze vrouwen zijn niet in staat om een opleiding te volgen door een gebrek aan geld of omdat ze uit een familie komen die het simpelweg verbiedt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.