4gamers.be

Nieuwe Xbox controller gelekt

Door Jay, 15-05-2018 10:32, bron: https://www.windowscentral.com/microsofts-new-xbox-controller-designed-accessibility-leaks-ahead-reveal

Een nieuwe Xbox controller waar Microsoft aan werkt, is blijkbaar iets te vroeg naar buiten gekomen. De nieuwe controller, die bij Microsoft door het leven zou gaan als Project Z, is niet bedoeld om de bestaande controllers te vervangen, maar wordt speciaal ontwikkeld voor "accessibility". De controller is een alternatief voor spelers voor wie de bestaande controllers niet adequaat of optimaal zijn. Vooral voor mensen met een of andere "beperking" zou de controller daarom welkom zijn.

Wat de nieuwe controller precies te bieden heeft, valt nog af te wachten. Mogelijk wordt de controller onthuld tijdens E3, of misschien al vroeger tijdens een Inside Xbox show. Een gelekte afbeelding toont alleszins twee grote A en B pads, die vermoedelijk uitvoerig te programmeren zijn. Ook bovenaan zien we heel wat extra inputs, terwijl ook een USB-poort aanwzig is. Al deze zaken zijn vermoedelijk bedoeld om de controller te kunnen koppelen aan andere accessoires en programma's die spelers kunnen helpen om de controller en bijgevolg gaming voor hen toegankelijk te maken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.