4gamers.be

Pokémon games voor Nintendo Switch gelekt?

Door Jay, 16-05-2018 12:02, bron: https://www.vg247.com/2018/05/16/switch-pokemon-games-outed-lets-go-pikachu-lets-go-eevee/

Update: blijkbaar zijn inmiddels domeinnamen voor de twee gelekte Pokémon games geregistreerd en dat gebeurde door dezelfde partij die ook de officiële domeinnaam van nintendo.com heeft geregistreerd. Nu is het wel zo dat bij een dergelijke registratie geknoeid kan worden, simpelweg door verkeerde gegevens in te geven, dus het is niet per se zo dat Nintendo hier effectief achter zit. En als Nintendo er wél achter zit, dan hoeft dat niet per se te betekenen dat de games in kwestie echt zijn. Het zou kunnen dat Nintendo de namen preventief heeft geregistreerd, om te voorkomen dat iemand anders ermee aan de haal zou gaan.


Wie 4Gamers een beetje kent, weet dat we hier niet zomaar elk gerucht plaatsen. Integendeel: soms is de enige reden waarom we over een gerucht berichten net om te zeggen dat het niet geloofwaardig is of al ontkracht is. Op die manier willen we voorkomen dat onze bezoekers te hard van stapel lopen op basis van vaak foutieve informatie die elders verschijnt. Soms echter zijn er ook geruchten waar we zelf geen blijf mee weten. In dat geval is een mooie portie zout aangewezen, zoals nu, in het geval van een gerucht omtrent de Pokémon games voor de Nintendo Switch.

We weten natuurlijk dat er gewerkt wordt aan een Pokémon voor de Nintendo Switch, maar dat is het dan ook. Recent echter zijn langs verschillende kanten geruchten opgedoken omtrent Pokémon voor de Switch en het feit dat de info in kwestie van verschillende bronnen elkaar lijkt te bevestigen, doet vermoeden dat er misschien wel een kern van waarheid in zit, al blijft voorzichtigheid geboden natuurlijk.

Om te beginnen is er Emily Rogers, een Nintendo insider die liet weten dat er twee Pokémon games voor de Switch komen en dat de aard van deze games blijkbaar beïnvloed werd door het succes van Pokémon GO. Ook vertelde ze dat de namen van deze games niet meteen zijn wat je ervan zou verwachten en dat we deze maand nog een aankondiging voorgeschoteld krijgen. De games zelf zouden komende herfst al verschijnen.

Ondertussen is via 4Chan ook een afbeelding opgedoken die naar verluidt de titels en logo's van de nieuwe Pokémon games toont. Het zou daarbij gaan om Pokémon Let's Go! Pikachu en Pokémon Let's Go! Eevee. Dit sluit aan bij wat Rogers zei en doet voorts ook denken aan een eerder gelekte, vage screenshot waarop een Eevee te zien is die op het hoofd van het spelerspersonage staat, die zelf dan weer op een Lapras zit. Tel daar nog eens bij dat de laatste tijd veel nieuwe Lapras en Eevee merchandise is verschenen en bepaalde puzzelstukjes lijken in elkaar te vallen, al kan dit alles natuurlijk ook gewoon verzonnen zijn.

Zoals gezegd blijft voorzichtigheid geboden, ook hier, want voor elke aanwijzing die er is om te vermoeden dat de informatie correct is, is er ook een aanwijzing die het tegendeel laat vermoeden. Afwachten dus en intussen zout strooien.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.