4gamers.be

Black Ops 4: multiplayer = singleplayer, battle royale en Zombies op Titanic

Door Jay, 18-05-2018 09:21

Gisterenavond werd de community reveal van Call of Duty: Black Ops 4 gehouden. We kregen info over de nieuwe multiplayer, de nieuwe Zombies en Blackout, de battle royale mode van Black Ops 4. Ook kwam meer duidelijkheid omtrent de aan- of afwezigheid van een singleplayer campaign. Hieronder een overzicht van alle info.

Multiplayer = singleplayer

Laten we meteen met de deur in huis vallen: Black Ops 4 zal, zoals geruchten al zeiden, geen traditionele singleplayer campaign bevatten. In plaats daarvan echter verwerkt men narratieve elementen in de andere modes, waaronder de multiplayer. Daarin ligt de focus meer dan ooit op verschillende personages met verschillende mogelijkheden en om de achtergrondverhalen van die personages en die personages zelf, qua karakter en speelstijl, te leren kennen, zal men verschillende missies voorzien die spelers op hun eentje kunnen doorlopen. Een soort korte, episodische missies dus, die toelaten om qua narratieve, cinematische content en settings wat meer te doen dan in de multiplayer op zich. Deze missies kunnen tegelijk dienen als tutorials.

Multiplayer: boots on the ground hero shooter met tactische health regen

De multiplayer van Black Ops 4 is de meest ambitieuze die Treyarch ooit heeft gemaakt, maar dat is natuurlijk marketingpraat waar we op zich weinig aan hebben. Wel is duidelijk dat men 100% kiest voor het concept van boots on the ground. Geen wall-running meer, geen thrust-jumping meer.

Boots on the ground betekent echter niet dat spelers niet meer mobiel zullen zijn. De actie is nog steeds snel en vloeiend, vooral omdat je je wapen nog steeds kan richten en afvuren terwijl je zaken doet als een granaat gooien of een nieuw grappling gun gebruiken.

Verder besteedt men heel wat aandacht aan de verschillende wapens, gaande van unieke attachments die je je eigen speelstijl laten creëren tot kleinere details, zoals kogels die nu te zien zijn wanneer ze uit het magazijn vliegen.

Verder ligt een sterke focus op de verschillende personages. De Specialists keren terug, elk met hun eigen gear en speciale mogelijkheden. Daardoor kan iedereen binnen een team ook een eigen rol op zich nemen. De ene zal offensief te werk gaan, terwijl de andere een ondersteunende rol kan spelen. Zo is er een nieuwe Specialist in de rol van een medic die teamgenoten kan genezen.

Over genezen gesproken: het healing mechanisme in Black Ops 4 brengt een interessante nieuwigheid. Je leven zal namelijk niet langer automatisch regenereren. In plaats daarvan moeten spelers zelf kiezen wanneer ze die regeneratie in gang zetten. Dat kan bijvoorbeeld net voor je een gevecht in duikt, tijdens het gevecht of erna, om veilig weg te komen en een nieuwe kans af te wachten. Health regen wordt zo een tactisch element van de gameplay zelf.

Zombies op de Titanic

Natuurlijk keert ook Zombies terug en deze keer lijken we verschillende mini-campaigns voorgeschoteld te krijgen met een alternatief geschiedenisverloop. Zo keren we schijnbaar terug naar de tijd van de oude Romeinen met een colosseum als setting en ook op de Titanic is het zombies afknallen geblazen. Ook keren oude bekenden terug en wil men bij release meteen drie verschillende Zombies maps voorzien.

Verder voorziet men in de nieuwe Zombies mode heel wat aanpassingsmogelijkheden. Op die manier kunnen spelers het zichzelf zo makkelijk of zo moeilijk maken als ze zelf willen. Zombies zal voorts niet alleen in co-op maar ook met AI-spelers gespeeld kunnen worden.

Blackout: battle royale met nostalgisch kantje

Wat geruchten al vermeld hadden, werd bevestigd: Black Ops 4 krijgt een battle royale mode, maar dan wel "the Black Ops way". De nieuwe mode heet Blackout. Het concept is wat we kennen van battle royale: spelers (hoeveel is niet bekend) worden gedropt op een grote map en moeten strijden om als laatste over te blijven. Die map wordt de grootste in de geschiedenis van Call of Duty (1500 keer groter dan Nuketown) en zal elementen bevatten van eerder verschenen mappen. Daar blijft het nostalgische kantje niet bij, want ook personages, wapens, voertuigen en meer uit eerdere games keren terug voor een potje Blackout.

Pc-versie exclusief via Battle.net

Zoals verwacht, wordt de pc-versie van Black Ops 4 exclusief gelanceerd via Battle.net, de client van Blizzard. De social features van Battle.net worden geïntegreerd in Black Ops 4 en daarnaast besteedt men extra aandacht aan de pc-versie om er voor te zorgen dat die alle toeters en bellen heeft die pc-spelers verwachten.

Partner PlayStation

Tijdens de presentatie van Black Ops 4 werd PlayStation expliciet bedankt als partner. Het is dus veilig om te zeggen dat nieuwe content voor de game eerst tijdelijk exclusief zal verschijnen voor PS4. Vermoedelijk duurt die exclusiviteit telkens een maand.

Pre-order bonus

Call of Duty: Black Ops 4 wordt op 12 oktober gelanceerd voor pc, PS4 en Xbox One. Wie een pre-order plaatst, krijgt toegang tot de Private Beta.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.