4gamers.be

PETA lanceert Kitten Squad voor Nintendo Switch

Door Jay, 19-05-2018 00:01

PETA heeft Kitten Squad, dat jaren geleden al verscheen voor pc, PS4 en PS Vita, nu ook gelanceerd voor de Nintendo Switch. De game is gratis te downloaden, maar er wordt enkel over een Amerikaanse release gesproken. In hoeverre de game standaard beschikbaar is in Europa, is niet bekend. De Switch-versie heeft wel enkele nieuwigheden gekregen wat betreft lokale co-op.

Kitten Squad is een action-adventure arcade game waarin je als superpoesje kwaadaardige robots bestrijdt terwijl je overal ter wereld dieren redt. Zo red je schapen van de "Sheep Puncher", olifanten van het circus, koeien van de boerderij en meer. Tijdens je avontuur kan je weapon upgrades verzamelen (carrot gun, jep), evenals nieuwe kostuums. De game is voorts met vier spelers tegelijk te spelen in co-op.

De game lijkt op zich prima door de beugel te kunnen, al zal de haast constante dramatische ondertoon over de onderdrukking van dieren sommigen op den duur misschien wel de keel gaan uithangen. In dit geval gaat het over de slechte behandeling van orka's en schapen waar men de aandacht op wil vestigen. Verder lijkt de game er op zich best leuk uit te zien en de gameplay valt te vergelijken met The Binding of Isaac.

PETA tracht op allerlei manieren de aandacht te trekken en hoewel de dierenrechtenorganisatie op zich wel nobele doelen nastreeft, lijkt de methode soms wat ongelukkig gekozen. Zo heeft PETA zijn pijlen bijvoorbeeld al meermaals op games gericht, waarbij je je dan afvraagt of dat nu echt nodig is om een boodschap over te brengen. Om jullie geheugen op te frissen, een overzichtje:

► PETA wil realistisch slachten van varkens in Farming Simulator 17
► PETA lanceert diervriendelijke Minecraft server
► PETA richt pijlen op Pokémon en McDonald's
► PETA en StarCraft: "Zerglings hebben ook gevoelens"
► PETA boos op Assassin's Creed IV: Black Flage wegens walvisjacht
► PETA neemt Mario en Pokémon op de korrel
► PETA boos op Mario
► PETA boos op Battlefield 3

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.