4gamers.be

Mogelijk taxshelter voor games op komst

Door YoniVL, 18-05-2018 16:39, bron: https://www.tijd.be/politiek-economie/belgie/federaal/taxshelter-voor-game-industrie-in-de-maak/10012601.html

Open VLD heeft een wetsvoorstel ingediend om een taxshelter uit te bouwen voor games, zoals we dat nu ook al kennen voor films. Door die taxshelter zouden investeerders kunnen genieten van heel wat belastingvrijstelling, tot 750.000 euro op maximaal de helft van hun belastbare winst.

"De gamingindustrie is een opkomende economie in ons land", zegt de liberaal Vincent Van Quickenborne, die het wetsvoorstel samen met zijn partijgenoten Luk Van Biesen en Dirk Van Mechelen indiende, aan De Tijd. "Maar de sector ondervindt door het hoge risicogehalte van investeringen in nieuwe projecten nog moeilijkheden in de zoektocht naar financiering. Dat belet bedrijven door te groeien naar de top. Met de uitbreiding van de taxshelter willen we ze extra kansen geven."

Ook de andere meerderheidspartijen zien de taxshelter zitten, behalve N-VA. "Principieel zijn we zeker niet tegen de uitbreiding van de taxshelter naar de gamingsector, maar het is nog wat vroeg", vindt N-VA-Kamerlid Johan Klaps. "We hebben net de uitbreiding naar de podiumkunsten achter de rug en kunnen de budgettaire impact daarvan nog niet inschatten. We kunnen beter even afwachten voor we weer nieuwe belastingvrijstellingen invoeren waarvan we de gevolgen voor de begroting nog niet kunnen beoordelen."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.