4gamers.be

Esports op Special Olympics USA en Asian Games 2018

Door Jay, 23-05-2018 15:53

Vorig jaar al werd bevestigd dat esports een officiële medaillediscipline zal zijn tijdens de Asian Games van 2022. De Asian Games zijn het grootste sportevenement naast de Olympische Spelen. In 2014 namen er ongeveer 10.000 atleten aan deel. In aanloop naar de Asian Games van 2022 in China zal esports ook al van de partij zijn tijdens de Asian Games van 2018 in Indonesië, zij het ter demonstratie en dus nog niet als officiële discipline.

Inmiddels is onthuld welke games van de partij zullen zijn. Het gaat om League of Legends, Hearthstone, Starcraft II, Pro Evolution Soccer, Clash Royale (mobile) en Arena of Valor (mobile). Hoe teams voor elke game precies afgevaardigd worden, is niet bekend, maar in het geval van League of Legends worden regionale kwalificatierondes gehouden in verschillende Aziatische regio's. Elk land kan zo een team afvaardigen en de winnaar mag dan naar de Asian Games. In het geval van de East Asia Qualifier is het de top 3 die mag gaan, omdat die regio competitief erg sterk is met landen als China en Zuid-Korea.

Dat esports aanwezig zijn tijdens de Asian Games van 2018 en 2022 is mogelijk een belangrijk opstapje naar esports op de Olympische Spelen, al is daar wel nog een weg voor af te leggen.

Inmiddels is aangekondigd dat ook tijdens de Special Olympics USA Games esports van de partij zal zijn, zij het minder groots dan op de Asian Games. Het initiatief gaat uit van Microsoft, dat recent kwalificatietoernooien heeft gehouden om spelers af te vaardigen voor een Forza Motorsport 7 toernooi tijdens de Special Olympics. Verschillende teams, die telkens bestaan uit een atleet met en een atleet zonder geestelijke beperking, zullen het tegen elkaar opnemen tijdens een toernooi op maandag 2 juli.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.