4gamers.be

RuneScape Classic houdt er na 17 jaar mee op

Door Jay, 24-05-2018 08:33

Jagex heeft aangekondigd dat het RuneScape Classic, de originele versie van de MMO, na 17 jaar opdoekt. De stekker wordt op 6 augustus uit de servers getrokken, waarna RuneScape Classic niet meer te spelen is. Officieel werd de game al een hele tijd niet meer ondersteund, al konden spelers er dus wel nog mee aan de slag.

De reden voor het stopzetten van RuneScape Classic heeft te maken met het feit dat tijden nu eenmaal veranderen, en daarmee ook de technologie. Jagex schakelt nieuwe technologie in voor het verder ondersteunen en uitbouwen van Old School RuneScape en de nieuwste versie van RuneScape, maar die nieuwe technologie kan niet gebruikt worden in combinatie met RuneScape Classic, waardoor die game makkelijk misbruikt kan worden via third-party programma's, waardoor niet alleen de integriteit van de game maar ook de veiligheid van spelers in het gedrang kan komen. Ook wordt het risico op game breaking bugs groter en als die verschijnen, kan Jagex er weinig aan doen omdat er geen officiële support infrastructuur meer is. In plaats van het onheil af te wachten, beslist men dus om er binnenkort zelf een einde aan te maken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.