4gamers.be

Fortnite op weg naar Nintendo Switch

Door Jay, 01-06-2018 12:04

Er is weer het een en het ander gelekt. Omtrent de E3-plannen van Nintendo waren al verschillende zaken naar buiten gekomen, maar de authenticiteit daarvan kon moeilijk achterhaald worden waardoor de nodige portie zout aangewezen was. Nu echter is er iets gelekt dat zekerheid biedt.

Het betreft een gelekt document met een deel van de E3-plannen van Nintendo voor de Nintendo Switch. Naast titels die reeds bekend zijn, zoals bijvoorbeeld Mario Tennis Aces, staan er ook nieuwe titels op, zoals Dragon Ball FighterZ en Fortnite.

Dit op zich betekent natuurlijk weinig, maar bij verschillende gamewebsites hebben journalisten laten weten dat deze titels aansluiten bij wat ze zelf al (soms onder embargo) hebben vernomen. Bij Bandai Namco zouden ze bijvoorbeeld sowieso al plannen hebben gehad om Dragon Ball FighterZ naar de Switch te brengen en hetzelfde geldt voor Fortnite, dat door Epic al op heel wat verschillende platformen gelanceerd werd, hetgeen redelijk makkelijk kan dankzij de Unreal Engine 4.

Verschillende bronnen bevestigen dus dat Dragon Ball FighterZ en Fortnite naar de Switch komen, hetgeen nog eens bevestigd wordt via een rating die in Zuid-Korea is opgedoken voor een Switch-versie van Fortnite. Het lijkt dus enkel nog wachten op een officiële aankondiging. Ook FIFA 19 werd recent trouwens bevestigd voor de Nintendo Switch.

Wat het lek zelf betreft, blijft enige voorzichtigheid wel geboden. Het zou immers om een goede en op zich misschien zelfs logische gok kunnen gaat wat games betreft, dus dat op zich maakt het lek nog niet authentiek. Wel is van belang dat verschillende andere, op zich wél betrouwbare bronnen op dit lek zijn gesprongen om te bevestigen dat de titels in kwestie wel kloppen, en dat is uiteindelijk toch waar het om draait.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.