4gamers.be

Ark: Survival Evolved volgende week naar mobile

Door Jay, 07-06-2018 09:20

Studio Wildcard laat weten dat Ark: Survival Evolved volgende week, op 14 juni, verschijnt voor mobiele platformen met iOS en Android. De mobiele versie zou ongeveer dezelfde ervaring bieden als op pc en consoles, zij het met enkele specifieke aanpassingen.

Bij launch heeft de mobiele versie van Ark: Survival Evolved de originele Island map van de game en dezelfde survival en crafting mechanics van de andere versies, waardoor spelers kleren en items kunnen maken en zaken kunnen bouwen om te overleven. Ook zijn meer dan 80 land-, zee- en luchtwezens aanwezig, waarvan je de meeste kan temmen en berijden. Je kan er ook mee fokken om betere statistieken te krijgen.

Naast een singleplayer zal de mobiele versie ook multiplayer bevatten, waarbij tot 60 spelers samen kunnen spelen op een server. Hierbij hebben spelers de mogelijkheid om samen een stam te vormen.

Specifiek voor de mobiele versie werd een nieuwe interface voorzien, evenals opnieuw ontworpen controller support zodat het beste gehaald kan worden uit mobiele touchscreens. Het grootste verschil met andere versies echter is dat de mobiele versie free-to-play is. Die bevat standaard echter wel advertenties, maar die kan je wegwerken door een Primal Pass te kopen, die je nog andere extraatjes oplevert ook.

De mobiele versie heeft voorts ook een nieuw soort materiaal: Ancient Amber. Dit lijkt een premium currency te zijn die spelers kunnen gebruiken om bepaalde buffs voor een lange periode te verkrijgen, speciale zaken te bouwen en de mogelijkheid te verkrijgen om bijvoorbeeld gesneuvelde dieren weer tot leven te wekken. Gezien de PvP-aard van Ark: Survival Evolved zou dit aspect voor enige controverse kunnen zorgen aangezien dit toch een voordeel lijkt op te leveren. Ancient Amber kan weliswaar gewoon in de spelwereld gevonden worden, maar de vraag zal dus zijn hoe frequent dit te vinden is en in hoeverre het ook te koop zal zijn.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.