4gamers.be

Ubisoft denkt dat volgende generatie consoles de laatste is

Door Jay, 07-06-2018 13:00, bron: https://variety.com/2018/gaming/features/death-of-the-console-1202833926/

Yves Guillemot, CEO en mede-oprichter van Ubisoft, heeft tijdens een interview gezegd dat hij denkt dat de volgende generatie consoles de laatste zal zijn, tenminste wat "traditionele" consoles betreft. Volgens Guillemot zal er minder en minder nood zijn aan feitelijke hardware, simpelweg omdat streaming technologie blijft verbeteren en we volgens hem in de toekomst gewoon onze games via streaming vanuit de cloud zullen doorgestuurd krijgen.

Het is natuurlijk niet de eerste keer dat het einde van consoles wordt voorspeld, maar tot nu toe is dat er nog niet van gekomen. De evolutie richting digitaal en streaming werd ook al lang voorspeld en werd destijds soms ook niet geloofd, want "mensen hebben toch liever een disc in handen", maar inmiddels is toch duidelijk geworden dat digitaal en streaming aan belang winnen. Het zou dus goed kunnen dat traditionele consoles inderdaad zullen verdwijnen, maar dan maken ze vermoedelijk wel plaats voor iets nieuws, want streaming heeft natuurlijk nog steeds lokale hardware nodig om optimaal te kunnen functioneren.

Tegen dat het zo ver is zijn we voorts natuurlijk ook weer heel wat jaartjes verder. De volgende generatie consoles moet eerst nog verschijnen (mogelijk in 2020 ten vroegste) en die moet dan eerst nog zijn gangetje gaan ook. Tegen dat die generatie afgelopen is, zijn we alweer een heel eind verder in de toekomst en technologie verandert natuurlijk snel. Voorts is het waarschijnlijk dat de volgende generatie consoles sowieso al belangrijke elementen van die streaming toekomst zal hebben, een evolutie die nu reeds is ingezet.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.