4gamers.be

Regisseur J. J. Abrams gaat games maken met eigen studio

Door Jay, 08-06-2018 09:03

Bad Robot Productions, het productiebedrijf van regisseur en producer J. J. Abrams (Star Trek, Star Wars, Lost, ...), gaat voortaan ook games maken via een nieuwe onderafdeling. De studio heet Bad Robot Games en zal games maken voor pc, consoles en mobile. Daarvoor zal het samenwerken met andere ontwikkelaars, terwijl het voor de oprichting van de studio de hulp krijgt van het Chinese Tencent. Ook Warner Bros. Interactive Entertainment levert een kleine investering.

In hoeverre J. J. Abrams zelf betrokken zal zijn bij de ontwikkeling van games, valt nog af te wachten. Aan het hoofd van de nieuwe studio staat Dave Baronoff, die al sinds 2006 de interactieve content creation van Bad Robot leidt.

Het is alleszins niet de eerste keer dat J. J. Abrams (onrechtstreeks) aan een game werkt. In 2015 werd SPYJiNX aangekondigd in samenwerking met ChAIR en Epic Games, maar daar is het sindsdien wel erg stil rond geworden. Hij is ook producer voor Half-Life en Portal films die werden aangekondigd, maar ook daarrond is het inmiddels al een hele tijd stil.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.