4gamers.be

Valve verwijdert AIDS Simulator, ISIS Simulator en meer van Steam

Door Jay, 08-06-2018 11:42

Hoewel Valve het standpunt heeft ingenomen dat het in principe alles toelaat op Steam, heeft het alsnog enkele controversiƫle games verwijderd. Het gaat om AIDS Simulator, ISIS Simulator, Asset Flip Simulator en Triggering Simulator, allemaal games die volgens Valve "straight up trolling" zijn. Valve had laten weten dat het zulke games wel nog zou verwijderen en dat hetzelfde geldt voor illegale games.

Reacties

 • dapura

  Ik begrijp zelfs niet dat je als dev zo een games wil uitbrengen (ook al zijn het cashgrabs)...

  Voor zo een games vind ik dat er zelfs een soort van boete zou mogen opgelegd worden naar de dev.
  Het is niet omdat ze "alle" games toelaten, dat je alle games (als we ze zo wel kunnen noemen) mag/moet/kan maken.
  Ik denk als ze zelf logisch zouden nadenken ze ook tot die conclusie komen...

  • Geplaatst op 2018-06-08 om 13:30
 • Nightfire dapura

  Ik ben blij dat ze dingen als ISIS Simulator weghalen hoor, maar waarom vinden we het logisch dat een game waarin je letterlijk de helft van de tijd als terrorist ergens een bom moet planten en alle counter-terroristen moet afknallen wel normaal? (Vind het zelf een redelijk amusant spel om te kijken trouwens).

  Met logisch nadenken komen we er denk ik niet en daarom moet Valve bij alles steeds weer een nieuwe afweging maken. Deze simulators zijn ''straight up trolling'' en puur gemaakt om te shockeren, bij deze simulators is dat makkelijk te zien, omdat ze gratis assets en engines gebruiken zonder zelf iets toe te voegen behalve een aanstootgevende titel en ditto achtergrondverhaal.
  Cashgrabs, echter als we het over cashgrabs hebben, kunnen we dan ook niet kijken naar wat bekendere titels en daar eigenlijk hetzelfde over zeggen? Dus aan welke games gaan we dan boetes geven; als de productiekosten laag liggen? of gaan we daar over stemmen of gaan we regels opstellen waar games aan moeten voldoen?

  Valve kan zelf, op subjectieve gronden, dit soort spellen blijven verwijderen. Moreel gezien ben ik het volkomen met je eens en ik zou het als consument zelfs toejuichen als Valve boetes of drempels opwerpt dat een developer niet nogmaals zoiets kan publiceren (veel van dit soort onzin wordt door dezelfde devs gemaakt), maar het zal moeilijk zijn om dat in beton te gieten en daardoor een hoop gezever opleveren voor Valve.

  • Geplaatst op 2018-06-08 om 14:13
 • dapura Nightfire

  Ik vind dat er een verschil is tussen CS(:GO) en ISIS simulator.
  De ISIS simulator is precies een aanmoediging om een terreur organisatie op te richten of er lid van te worden (vind ik).
  CS/BF/CoD zijn eerder shooters waarin het concept "goed tegen slecht" is.

  Als die devs het maken om te choqueren, mag steam van mij "boetes" uitgeven om te choqueren...
  Ze zullen het niet teveel doen. Eventueel kan er eerst en waarschuwing gegeven worden, samen met een boete met uitstel. Doen ze nog eens hetzelfde, geen waarschuwing en direct 2 boetes.

  • Geplaatst op 2018-06-08 om 15:22

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.