4gamers.be

Sony censureert Xbox controller in Destiny 2 trailer

Door Jay, 09-06-2018 00:00

Blijkbaar vindt Sony het niet zo leuk wanneer een Xbox controller te zien is in een video die op hun YouTube kanaal verschijnt. Sony plaatste eerder deze week een video van Destiny 2 online, maar daarin werd een Xbox controller gecensureerd terwijl die in de originele upload van Bungie/Activision wel gewoon te zien is.

Ergens is het misschien wel te begrijpen dat Sony liever geen verwijzingen ziet naar de concurrentie, zeker niet omdat het een deal heeft omtrent exclusieve Destiny 2 content voor PS4, maar anderzijds getuigt het volgens sommigen toch wel van wat kleingeestigheid. Nog anderen denken dan weer dat Sony het gewoon doet uit legale overwegingen en dat het eerder een technische zaak is waar verder niet veel achter gezocht moet worden.

Het is alleszins niet de eerste keer dat Sony op een dergelijke manier in opspraak komt. Beelden aanpassen om op je eigen mediakanalen de concurrenten te censureren, terwijl ze nu eenmaal deel uitmaken van de originele footage, is niet zo populair en werkt volgens sommigen de console war mentaliteit in de hand. Vorig jaar kreeg Sony ook al eens kritiek toen het in een trailer van Anthem de Xnox knoppen had vervangen door PlayStation knoppen. Sony besloot na de kritiek die beelden weg te halen.

Censuur te zien rond 2:42

Origineel vs censuur

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.