4gamers.be

Command & Conquer Rivals onthuld, nu al speelbaar

Door Jay, 09-06-2018 22:06

EA heeft een nieuwe Command & Conquer game onthuld voor een "nieuwe generatie spelers", en helaas voor fans van de reeks is dat blijkbaar een generatie van mobile gamers. De nieuwe game lijkt nog maar weinig te maken te hebben met de kern waar Command & Conquer ooit voor stond en dus lijkt het spel vooral de naam en wat design elementen te plakken op een concept van een mobile strategiespel dat, los van Command & Conquer, misschien nog wel wat te bieden heeft.

Command & Conquer Rivals, zoals het spel heet, speelt zich af op een erg kleine map, waar twee spelers het 1v1 tegen elkaar opnemen. Het doel is om de basis van de tegenstander te vernietigen en die basis zie je samen met die van jou ook gewoon meteen in beeld. Geen grote map dus om op te scrollen, maar gewoon je eenheden enkele meters naar rechts (of links) sturen om te vechten.

De makkelijkste manier om de basis van je tegenstander te vernietigen is door gebruik te maken van een raket die zich in het midden van de map, tussen de twee bases, bevindt. Controle over die raket krijg je door control points onder jouw controle te krijgen, hetgeen je doet door er manschappen op te positioneren. De tegenstander doet echter hetzelfde en door elkaars manschappen tactisch af te knallen of de pas af te snijden, valt het maar af te wachten wie uiteindelijk een raket kan afvuren.

Command & Conquer Rivals verschijnt voor iOS en Android. Voor Android is nu reeds een pre-alpha versie beschikbaar.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.