4gamers.be

Sony blokkeert Fortnite accounts op Nintendo Switch

Door Jay, 14-06-2018 16:38

Sony ligt momenteel zwaar onder vuur omdat het Fortnite accounts blokkeert op de Nintendo Switch. Wie een Fortnite account heeft, kan daar in principe mee aan de slag op verschillende platformen en aangezien de game deze week ook voor de Switch werd gelanceerd, wilden heel wat fans met die versie aan de slag gaan. Wie zijn of haar account echter al gebruikte voor de PS4-versie, kon daar niet mee inloggen op de Nintendo Switch.

Aanvankelijk werd gedacht dat het misschien om een bug ging, maar inmiddels is duidelijk geworden dat het gewoon een bewust beleid is van een van de betrokken partijen. Voorlopig wil niemand echt toegeven wat er precies aan de hand is, maar het is redelijk duidelijk dat Sony met de vinger gewezen mag worden, hetgeen ook effectief gebeurt. Het bedrijf ligt momenteel zo zwaar onder vuur dat zelfs mainstream media erover berichten.

Het is natuurlijk bekend dat Sony niet happig is op cross-play tussen PS4 en andere consoles, terwijl cross-play tussen PS4 en pc en mobile blijkbaar geen probleem is. Het uitsluiten van cross-play is natuurlijk één ding, maar dit gaat nog een stap verder. Sony zorgt er immers gewoon voor dat Switch-spelers hun Fortnite account niet kunnen gebruiken als ze daar ooit al mee aan de slag zijn geweest op PS4. Wie Fortnite ooit op PS4 speelde en nu op de Switch wil spelen, moet dus een nieuwe account aanmaken, terwijl ook het omgekeerde geldt.

Bij Epic Games hebben ze via een reactie al laten blijken dat zij er niets mee te maken hebben en ook Nintendo is niet de boosdoener want daar benadrukken ze dat ze niets liever willen dan cross-platform play tussen verschillende consoles. Cross-play tussen pc, Xbox One, Nintendo Switch en mobile wordt dan ook ondersteund, maar zoals bekend wil Sony niet mee in dat verhaal en louter door deductie lijkt Sony hier dan ook de schuldige te zijn.

Sony zelf heeft ook al gereageerd op de kwestie, maar het antwoord tegenover de BBC was eigenlijk compleet naast de kwestie. Sony zei dat het luistert naar de community en dat het cross-platform play voorziet tussen PS4, pc en mobile, en dat het momenteel niets verder toe te voegen heeft omtrent deze kwestie.

Een standaard PR-antwoord dus dat voorlopig niet veel zegt. Vermoedelijk is de top van Sony zich nog aan het beraden over wat het gaat doen en over hoe het gaat uitleggen dat het mensen geen vrije toegang geeft tot hun eigen account.

Dank aan iedereen die ons dit nieuws heeft gemeld!

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.