4gamers.be

Voormalig Telltale CEO klaagt studio aan

Door Jay, 18-06-2018 00:08, bron: marinij

Kevin Bruner, een van de mede-oprichters en voormalig CEO van Telltale Games, klaagt de studio aan omdat die contractueel bepaalde verplichtingen tegenover hem niet zou nakomen. De rechtszaak werd in februari al aangespannen, maar is nu pas aan het licht gekomen.

Bruner zette vorig jaar een stap opzij als CEO. Aanvankelijk leek het gewoon een herverdeling van de rollen binnen Telltale om het bedrijf op een goede manier de toekomst in te kunnen sturen, maar al snel bleek er meer aan de hand te zijn. Er kwamen berichten naar buiten dat het onder Bruner als CEO niet al te prettig werken was bij Telltale. Hij zou zijn eigen visie doordrukken, wat een negatieve impact zou hebben gehad op de creatieve ontwikkeling van games bij de studio.

Bruner werd uiteindelijk uit de raad van bestuur gezet, hetgeen uiteindelijk de basis is voor het aanspannen van een rechtszaak. Volgens Bruner was Telltale namelijk contractueel verplicht om hem te ondersteunen bij het verkopen van aandelen die hij van Telltale bezit. Doordat hij echter uit de raad van bestuur werd gezet, kreeg hij geen zicht meer op de financiële situatie van het bedrijf, terwijl hij ook over de toekomstplannen niet meer geïnformeerd werd. Daardoor kon hij niet meer inschatten wat zijn aandelen waard zouden zijn.

Advocaten van Telltale hebben laten weten dat de klacht van Bruner nutteloos is en gewoon een poging om wraak te nemen. Zoals zo vaak is het hier vermoedelijk een kwestie van interpretatie en het zal aan de rechtbank zijn om te bepaken wie gelijk heeft. Op 17 juli komen de verschillende partijen weer voor de rechtbank samen.

Kevin Bruner

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.