4gamers.be

Steam werkt vanaf 2019 niet meer op Windows XP en Windows Vista

Door Jay, 18-06-2018 00:02

Valve heeft aangekondigd dat het vanaf 1 januari 2019 stopt met het ondersteunen van Steam op Windows XP en Windows Vista. Steam zal vanaf dan dus niet meer werken op die (of oudere) besturingssystemen. Dat komt omdat Steam gebruik maakt van een embedded versie van Google Chrome, die niet langer werkt op oudere versies van Windows. Bovendien vereisen toekomstige versies van Steam beveiligingsupdates en Windows features die enkel beschikbaar zijn voor Windows 7 en hoger.

Voor de rest van 2018 zal Steam wel nog functioneren op Windows XP en Windows Vista, zij het beperkt. Games lanceren zal nog lukken, maar andere features, zoals de nieuwe Steam Chat worden niet meer ondersteund.

Steam screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.