4gamers.be

Dit is de man achter de fake CEO Kaz Hirai Twitter account

Door Jay, 18-06-2018 10:53, bron: https://www.polygon.com/features/2018/6/15/17455056/fake-kaz-hirai-twitter-account-mark-doherty

De persoon achter de bekende parodie account van Kaz Hirai op Twitter liet vorig jaar weten dat hij er na E3 2018 mee zou ophouden. Naar eigen zeggen speelde hij nog steeds heel wat games, maar hij volgde het gamenieuws veel minder dan vroeger. Persconferenties volgde hij zelfs niet meer live. Daarom was het moeilijk geworden om nog grappig in te pikken op de actualiteit van de game-industrie. Daarnaast werd het ook moeilijker om nog origineel uit de hoek te komen, omdat sommige grapjes uiteindelijk steeds terugkwamen.

E3 2018 ligt inmiddels achter ons en dus is na 7 jaar ook het doek gevallen over de fake CEO Kaz Hirai Twitter account. De man achter de account heeft zichzelf inmiddels ook onthuld. Het gaat om Mark Doherty, een Brit die in Manchester woont en in de verzekeringssector werkt.

In een bericht van op zijn persoonlijke account bedankt Doherty Sony en Kaz Hirai omdat ze de account hebben laten bestaan. Hij bedankt ook al zijn volgers en spoort mensen aan om te doneren voor het goede doel. Of de fake Kaz Hirai account ooit weer gereanimeerd wordt, valt nog af te wachten. Vermoedelijk willen sommigen er wel de nodige centjes voor neertellen, maar Doherty lijkt daar nog niet te zijn op ingegaan.

De parodie account heeft doorheen de jaren heel wat grappige tweets, roasts en memes de wereld ingestuurd, en wist heel wat volgers aan te trekken, waaronder ook grote namen uit de industrie zelf, zoals Shuhei Yoshida. Ook Kaz "Riiiiiidge Racer" Hirai zelf, die sinds 2012 President en CEO van Sony is, is op de hoogte van de account. In 2016 werd er zelfs naar verwezen tijdens een CES-presentatie.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.