4gamers.be

Pokémon GO: ruilen wordt eindelijk mogelijk

Door Jay, 18-06-2018 16:09

Niantic heeft enkele nieuwe features voor Pokémon GO aangekondigd. Deze week nog wordt een friends list geïntroduceerd en niet lang daarna zou het ook mogelijk worden om met vrienden Pokémon te ruilen.

Friends list en ruilen

Ruilen kan enkel met een vriend of vriendin. Om iemand op je friends list te krijgen, moet je een Trainer code uitwisselen, waarna je een friend request kan versturen, die vervolgens aanvaard of geweigerd kan worden. Daarna kan het ruilen beginnen, tenminste als je allebei minstens level 10 bent in elkaars buurt bent. De maximum afstand is 100 meter. Ook hangt aan ruilen een prijskaartje vast in de vorm van Stardust, maar die kost gaat omlaag, afhankelijk van het friendship level tussen spelers. Niantic gaf als voorbeeld dat het 1 miljoen Stardust kost om een Legendary te ruilen, maar dat die tot 40.000 Stardust kan worden teruggebracht indien spelers een hoog friendship level hebben.

 

De kost van ruilen

Om een Legendary of shiny Pokémon te ruilen, evenals een Pokémon die je nog niet in je Pokédex hebt, moet je een relatief hoog friendship level hebben, en dan nog zal de ruil in kwestie als een Special Trade worden gezien, die je per vriend(in) slechts één keer per dag kan uitvoeren.

Ruilen levert ook Candy op, afhankelijk van hoe ver van elkaar de twee Pokémon werden gevangen. Ruilen past voorts ook de stats van de Pokémon aan. De variaties hier worden echter kleiner naarmate het friendship level stijgt. Pokémon blijven qua stats dus "intacter" als je met goede vrienden ruilt.

 

Friendship level verhogen

Je friendship level omhoog krikken kan door samen te vechten in gyms of raids, of door gifts te geven. Net als gym badges heeft friendship vier ranks: Good, Great, Ultra en Best. Elk level brengt extraatjes met zich mee, zoals een verlaging van de Stardust kost voor ruilen of extra raid balls. Ook een attack bonus wordt voorzien.

Je friendship level verhogen zal wel niet zo snel gaan als dat je misschien zou willen. Je kan per vriend je friendship level namelijk maar één keer per dag verhogen en dan nog is het systeem zodanig ontworpen dat het in principe verschillende maanden duurt om de Best status te bereiken.

Gifts en nieuw 7km egg

Tot slot wordt gifting geïntroduceerd. Hiermee kan je dus ook je friendship level verhogen, maar wat houdt het in? Wel, voortaan is het bij een PokéStop mogelijk dat je een cadeautje krijgt. Dit kan je aan iemand cadeau doen. Zo'n cadeau bevat standaard in-game items, maar het kan ook een gloednieuw 7km egg bevatten. Hier komt telkens een Alola Pokémon uit en sommoge Alola Pokémon zijn exclusief via deze eggs te verkrijgen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.