4gamers.be

Mario Tennis Aces

Door Vancha, 20-06-2018 15:40

Mario Tennis Aces


De Mario Sports games zijn de laatste jaren wat een hit or miss geweest voor Nintendo. Ofwel krijgen we games die quasi even leuk zijn als Mario Kart, of we krijgen er die al vlug de budgetbak in belanden, zoals Sports Mix en Mario Tennis: Ultra Smash. Laatstgenoemde heeft nu zijn vervolg klaarstaan op het veld en is aan slag. We hebben reeds een voorsmaakje gekregen met het Pre-Launch Tournament en dat smaakte wel naar meer, en we zijn blij te verkondigen dat de finale game ook van degelijke kwaliteit is.

Voor wie nog nooit Mario Tennis gespeeld heeft kun je wel al raden dat dit tennisspel niet echt te vergelijken is met de officiële sport. Natuurlijk zijn de basisregels en de puntentelling hetzelfde, maar Nintendo zou Nintendo niet zijn als ze niet krachten en speciale extra’s in de game steken. Na de opslag cheb je vier opties om de bal heen en weer te slaan. Je hebt gecurvde slagen waarmee de bal een draai krijgt en afwijkt naar links of rechts, een lob die de bal de hoogte in stuurt of net heel lichtjes raakt om net over het net te belanden en een harde slag waarmee je je tegenstander te vlug af kan zijn.

Mario Tennis Aces screenshot

Naast deze normale slagen heb je dan ook de charge shot, Deze vrij normale slag zorgt ervoor dat een meter stijgt met energie en het is net deze energie die alles interessant maakt. Op het veld komen vaak sterren te staan waar de bal ongeveer zal landen, sta je op deze kun je met de R-knop een Zone Shot uitvoeren, waarmee je character de lucht in springt en de bal smasht naar de tegenstander zijn veld. Is de meter volledig vol kun je ook op gelijk welk moment dat je de bal moet slaan op de L-knop drukken en een Special Shot uitvoeren. Dit is een geanimeerde slag die bij ieder personage anders is, maar vooral voor een vernietigende slag zorgt die erg moeilijk te stoppen is en de tegenstander zelf ook kan omver blazen.

Defensief kan de energie ook ingezet worden. De snelle ballen die afkomen kun je tegenhouden met behulp van Zone Speed, waarmee de game in slow motion gaat en je character de bal inhaalt, of een Trick Shot waarmee je character naar de bal toe springt, huppelt of een salto maakt om alsnog de bal te raken. De Zone Shot en Special Shot kunnen ook geblockt worden door net op het laatste moment de bal te raken. Dit heeft wel een gevaar met zich mee dat indien je te laat bent, je racket kan breken. Iedere wedstrijd start je met x rackets. Breken ze allemaal verlies je alsook de match, maar omgekeerd geldt hetzelfde. Als de tegenstander zo sterk is dat je de achterstand niet meer kan inhalen, kun je proberen al zijn rackets te breken, zo win je alsnog de match en kun je verder in het verhaal of het toernooi.

Mario Tennis Aces screenshot

Mario Tennis Aces heeft voor de eerste keer sinds lange tijd terug een Adventure mode. Net zoals in Mario Bros. loop je van punt naar punt om vijanden te verslaan, missies te volbrengen of baasgevechten aan te gaan. Een bezeten tennisracket die zichzelf The Lucien noemt heeft de vrienden van Mario gekidnapt en Wario en Waluigi bezeten genomen en nu moeten Mario en Toad het Tenniseiland rondtrekken om de vijf power gems te vinden , een verhaal dat toch wel aan Infinity War doet denken.

Doorheen het verhaal kom je steeds weer nieuwigheden tegen, van het spookhuis van Boo tot de jungle van Donkey Kong. Alle regio’s hebben hun eigen thema qua veld en ook de muziek is van hoge kwaliteit te noemen. De velden zorgen ook voor gevarieerde wedstrijden. Zo zijn er wedstrijden in een treinstation waar tijdens de match treinreizigers over het veld lopen of heb je een veld waar Piranha-planten in het net verwerkt zitten die de bal opvangen en een andere kant uitspuwen. Iedere regio zorgt voor een nieuwe manier van spelen en dat zie je niet alleen terug in de missies zoals target practice, maar ook vooral in de baasgevechten.

Mario Tennis Aces screenshot

De baasgevechten vormen telkens een andere uitdaging. Zo is er bijvoorbeeld een gevecht tegen een inktvis, die zijn armen op het veld neerslaat en die jij moet zien te ontwijken, of een grote behekste spiegel die allerlei voorwerpen behekst en op je afstuurt. Iedere bossfight heeft een tijdslimiet, dus ontwijken en zo snel mogelijk schade toebrengen klaart de klus. Tijdens het verhaal kun je nieuwe rackets vinden met betere stats zoals hogere slagkracht of meer durability en kan Mario ook stijgen in level om sneller te slaan of leniger uit de hoek te komen. Het levelingproces is echter eigen aan het verhaal en zul je niet in alle andere modi terugvinden. Met al de gevarieerde gevechten die je te wachten staan is de Adventure mode een perfect iets om je mee bezig te houden als je even alleen een potje tennis wilt spelen, denk echter niet dat het altijd zo eenvoudig is, want de tegenstanders kunnen venijnig uit de hoek komen.

Naast het verhaal heb je ook de normale free play en tournament modi die je alleen of  met vrienden kan spelen. Slechts één joy-con is nodig om partijtjes tegen elkaar of met zijn vier te spelen en zowel local play als tv- of tabletmodus zijn aanwezig. Een gamma van 15 personages is beschikbaar, allemaal met hun eigen zwaktes en sterktes. Daarnaast kun je ook de levels die je vrijspeelt in het verhaal gebruiken en kan je het aantal sets naar eigen wens aanpassen.

Mario Tennis Aces screenshot

Tennissen met motion controls kan natuurlijk ook in de vorm van Swing Mode. In deze mode nemen alle bewegingen die je maakt de knopjes over, enkel de stick wordt dan nog gebruikt om rond te lopen richting de bal. In het begin kan alles wel wat hectisch lijken en de juiste bewegingen iedereen aanleren kan wel wat tijd innemen, zeker als controllers even niet willen meewerken. Gelukkig is er ook een Big Ball mode, waarin de tennisbal groter wordt en als een strandbal langzamer over het veld vliegt en stuitert. Dit zorgt voor meer hilarische momenten en ook de kans om sneller de bewegingen gewend te worden.

Naast al het offline gebeuren belooft Nintendo ook online heel wat met Mario Tennis Smash. Naast de normale matches online die je één-tegen-één of twee-tegen-twee kan spelen kun je ook een kamer maken en vrienden via een code uitnodigen, hetzelfde principe als we al bijvoorbeeld in Splatoon 2 gezien hebben. Daarnaast belooft Nintendo ook vaak Events en Tournaments te houden zoals het pre-launch tournament van begin juni. Daar konden we al zien hoe je in het toernooi gerust een pauze kon nemen tussen gevechten door en dat alles reeds stabiel verliep. Ook zullen er nog extra speelbare personages gratis aan de game toegevoegd worden zoals Koopa Troopa, Birdo en Diddy Kong. Maar als je dus geen vrienden in de buurt hebt die een balletje willen slaan, dan zul je online meer dan genoeg keuzes krijgen om tegen iemand te gaan smashen.

Velen onder ons keken met een argusoog toe wat deze tennisgame ging geven. Nintendo heeft al vaker eens de bal misgeslagen met deze serie, maar we kunnen met een blij hart zeggen dat deze game een schot in de roos is zowel qua verhaal als tennisvermaak voor de online gamers en families. Naast de variatie aan velden, personages en modi staat een tennisgame waar je je racket niet snel zal loslaten, tenzij hij natuurlijk breekt door een slechte block.

Conclusie

Met Mario Tennis Aces slaat Nintendo de bal helemaal raak. Niet alleen is er een leuke en variërende Adventure Mode terug van weggeweest, maar met de vele spelopties en de constante events en tournaments die Nintendo van plan is zal je nog lang balletjes kunnen slaan alleen of met vrienden.

Positief

  • Adventure mode
  • Veel speelmanieren
  • Variërende tennisvelden
Score
83/100

Negatief

  • Motion controls moeten wennen
Grafisch
84%
Geluid
82%
Fun
85%
Gameplay
80%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.