4gamers.be

CS:GO en Dota 2 item trading geblokkeerd in Nederland

Door Jay, 20-06-2018 13:25

In april werd een onderzoek van de Nederlandse Kansspelautoriteit naar lootboxen in games afgerond. 10 populaire games werden onderzocht en 4 daarvan zouden de Nederlandse gokwetgeving overtreden. Om welke games het gaat, werd nooit onthuld, maar de makers van de games in kwestie werden wel aangeschreven door de Kansspelautoriteit. Men kreeg 8 weken de tijd (tot 20 juni, vandaag dus) om de games aan te passen zodat ze niet langer in overtreding zouden zijn. Gebeurde dat niet, dan kon de Kansspelautoriteit stevige boetes opleggen of zelfs de verkoop of het beschikbaar stellen van de games verbieden.

Nu is bekend geraakt dat Counter-Strike: Global Offensive en Dota 2 twee van de vier games zijn die in overtreding zijn. Valve kreeg een brief van de Nederlandse Kansspelautoriteit waarin werd gezegd werd dat de games moesten worden aangepast, maar hoe dat dan precies moest gebeuren, werd niet vermeld. Er werd wel verwezen naar het feit dat de games in kwestie in overtreding zijn omdat items uit lootboxen verhandelbaar zijn, waardoor ze een reële economische waarde krijgen in plaats van louter een fictieve. Daarom zijn de games in overtreding met de Nederlandse gokwetgeving en daarom moeten ze dus aangepast worden.

Valve hoopt nog verder te kunnen praten met de Nederlandse Kansspelautoriteit, maar voorlopig heeft het naar eigen zeggen geen andere keuze dan CS:GO en Dota 2 item trading te blokkeren voor gebruikers in Nederland.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.