4gamers.be

Microsoft heeft geen plannen meer voor Xbox VR

Door Jay, 21-06-2018 15:26, bron: https://www.theverge.com/2018/6/20/17485852/microsoft-xbox-one-no-vr-headset-support-windows-mixed-reality-e3-2018

Mike Nichols, chief marketing officer van Microsoft, heeft tijdens een interview gezegd dat het bedrijf geen specifieke plannen meer heeft om virtual reality naar Xbox consoles te brengen. Xbox consoles ziet men meer als iets voor ervaring op tv.

Hiermee lijkt definitief een einde te komen aan eventuele VR-plannen voor Xbox. Nochtans leek VR wel op de planning te staan. Zo liet Phil Spencer ooit weten dat de Xbox One X, destijds nog Project Scorpio, "high-end VR" zou ondersteunen, net als pc's. De laatste tijd echter was Spencer wat terughoudender geworden en gaf hij toe dat men misschien wat te enthousiast was geweest omtrent virtual reality en Xbox. Bovendien groeit de VR-markt trager dan gedacht, dus de VR-trein missen is niet de grootste ramp. Daar komt nog eens bij dat Microsoft vooral focust om de basis van de Xbox One te versterken en in dat plan is VR geen essentieel element.

Geen VR dus voorlopig voor Xbox, maar dat neemt niet weg dat Microsoft wel degelijk met VR bezig is, zij het dan vooral in combinatie met Windows pc's, waarvoor verschillende virtual en mixed reality headsets ondersteund worden.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.