4gamers.be

Friday the 13th game krijgt geen nieuwe content meer omwille van rechtszaak

Door Jay, 22-06-2018 10:59

Friday the 13th: The Game zal geen nieuwe content meer krijgen, zo is aangekondigd. Nochtans waren er wel uitgebreide plannen voor nieuwe DLC, maar een rechtszaak die al jaren aansleept gooit roet in het eten.

De rechtszaak in kwestie gaat uit van Victor Miller, de screenwriter van de originele Friday the 13th film. Hij leverde ook de basis voor verdere films in de reeks. Hij beweert dat hij het copyright bezit op het verhaal en de personages, en zodoende eigenlijk alles wat met Friday the 13th te maken heeft, maar het bedrijf achter de film ziet dat anders. Volgens hen heeft Miller zijn werk "in opdracht" uitgevoerd en afgeleverd, waardoor de rechten volgens de wet helemaal bij de opdrachtgever liggen. Miller beweert echter dat hij niet in opdracht werkte en dat daar ook geen bewijs van is. Bijgevolg zou hij de rechten slechts tijdelijk hebben afgestaan en volgens de wet kan hij die dan ook weer op elk moment opnieuw voor zichzelf opeisen, hetgeen hij nu dus doet.

De rechtszaak werd in de zomer van 2016 al aangespannen, waardoor geen nieuwe films in de reeks konden worden gemaakt. De game leek aanvankelijk buiten schot te blijven, maar inmiddels is duidelijk geworden dat de rechtszaak ook daar verstrekkende gevolgen voor kan hebben. Het uitbrengen van nieuwe content werd daarom al op pauze gezet, maar het is niet evident voor een ontwikkelaar om op het tempo van een rechtszaak wel of geen nieuwe content uit te brengen. Zo'n situatie is qua organisatie en financiƫle impact onhoudbaar en dus is nu beslist om het doek definitief te laten vallen over Friday the 13th: The Game. Geen nieuwe content dus, al zou de game wel nog ondersteund worden met bug fixes en dergelijke.

Reacties

Er zijn nog geen reacties gegeven op dit artikel.

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.