4gamers.be

Studie: Mario is sneller dan Usain Bolt

Door Jay, 23-06-2018 00:01

Uit een Braziliaanse studie is gebleken dat Mario sneller is dan Usain Bolt. Bovendien kan Mario ook erg hoog springen. Een ware atleet dus die bovenmenselijke prestaties neerzet, en alles is nog eens wetenschappelijk onderbouwd ook.

The Physics of Super Mario World, zoals de studie heet, is het werk van Pedro Henrique Evers, een Logistic Engineer student van Joinville (Santa Catarina). Volgens hem voldoet het Mushroom Kingdom aan de basiswetten van de kinematica, oftewel bewegingsleer, maar de landmassa ervan is groter dan Jupiter, de grootste planeet in ons zonnestelsel. Dat houdt onder meer in dat de zwaartekracht er veel sterker is, waardoor alles wat wij van Mario zien eigenlijk veel sneller gaat dan we op het eerste zicht zouden denken.

Concreet zou Mario zo 52 kilometer per uur kunnen lopen. Dat is nog een stuk sneller dan Usain Bolt, de snelste mens op aarde, die 44,5 kilometer per uur haalt. Voorts kan Mario wel 6 meter hoog springen, terwijl het huidige wereldrecord 2,45 meter is.

Deze prestaties gelden natuurlijk voor het Mushroom Kingdom. Als Mario op aarde zijn ding zou doen, dan zou hij nog veel sneller kunnen lopen en wel 28 meter hoog kunnen springen.

Pedro en zijn leraar, Diego Duarte, zullen de studie volgende maand presenteren aan het Aeronautic Technologic Institute van Brazilië, tijdens de XII Physics Encounter. Dit is een van de meest prestigieuze colleges in Brazilië. Het is verbonden aan het departement van luchtvaartonderzoek en bereidt officieren van de Braziliaanse luchtmacht voor.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.