4gamers.be

Indie developer pleegt zelfmoord door zichzelf in brand te steken

Door Jay, 25-06-2018 13:43, bron: https://www.resetera.com/threads/game-developer-chloe-sagal-passed-away.51149/

Indie developer Chloe Sagal heeft zich vorige week donderdag van het leven beroofd door zichzelf op straat in brand te steken. Omstaanders konden het vuur nog doven en Chloe werd nog naar het ziekenhuis gebracht, maar ze overleed aan haar verwondingen.

Chloe was 31 jaar oud en bekend van het indie horrorspel Homesick. Daarnaast was ze nog op veel andere manieren creatief bezig, onder meer door haar eigen muziek te creëren. Achter die creativiteit gingen echter ook heel wat problemen schuil. Ze had zware dyslexie, maar leerde zichzelf lezen. Verder heeft ze het grootste deel van haar leven mentale problemen gekend.

Chloe was ook transgender. In 2013 startte ze een crowdfunding campagne, zogezegd om een operatie te ondergaan die resterende stukjes metaal uit haar lichaam zou verwijderen. Die zouden in haar lichaam beland zijn na een zwaar ongeval en daardoor zou ze een vergiftiging hebben opgelopen die dodelijk zou aflopen zonder operatie. Later bleek dat deze informatie niet klopte en dat ze het geld zou gebruiken voor een genderoperatie.

De levensstijl van Chloe en het feit dat ze transgender was, maakte haar tot een makkelijk doelwit voor online pesters. In het bijzonder door een groep genaamd Kiwi Farms, die bekend staat om zijn harde aanpak van zijn slachtoffers, werd ze in het vizier genomen. Telkens ze het over haar zelfmoordgedachten had op Facebook, werd haar pagina door leden van Kiwi Farms gerapporteerd, waarna Facebook de pagina verwijderde.

Chloe had het moeilijk een uitlaatklep te vinden en kon moeilijk met iemand praten over haar problemen. De stalking en het gepest maakten dat er niet makkelijker op. Volgens vrienden kan dit alles hebben bijgedragen tot haar beslissing om zelfmoord te plegen. In de week voor haar fatale daad werd ze nog aangehouden door de politie en een tijdje in observatie gehouden omdat er meldingen waren dat ze zichzelf wat aan zou doen, maar uiteindelijk werd ze weer in vrijheid gesteld.

Afgelopen donderdag trok Chloe naar Lownsdale Square in Portland, waar ze zichzelf overgoot met een brandbare vloeistof om zichzelf vervolgens in brand te steken. Net voor die daad las ze nog een verklaring voor omtrent daklozen en mentale problemen. In een afscheidsbriefje vertelde ze dat haar dood niet in stilte kon gebeuren, dat haar dood "luid en politiek" moest zijn, en dat haar hele leven tot dit moment heeft geleid. "I can only expect trauma and death from my existence," schreef ze.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.