4gamers.be

The Awesome Adventures of Captain Spirit

Door valies, 27-06-2018 10:50

The Awesome Adventures of Captain Spirit

[gespeeld op PS4]


Tijdens Sony’s E3-persconferentie kregen we een eerste blik op The Awesome Adventures of Captain Spirit. Een gloednieuw verhaal in het Life is Strange-universum. Dontnod Entertainment kondigde meteen ook aan dat Captain Spirit gratis beschikbaar zou gesteld worden.

The Awesome Adventures of Captain Spirit is geen game op zich, maar een demo. Bijgevolg zijn er ook geen Trophies of Achievements te winnen. Het zou een eerste stap moeten zijn richting het verhaal van Life is Strange 2, dat we eind september mogen verwachten. Sommige beslissingen die je als speler neemt in The Awesome Adventures of Captain Spirit zullen gevolgen hebben in Life is Strange 2. Ook werd ons duidelijk gemaakt dat Chris deel zal uitmaken van Life is Strange 2, maar of hij een prominente rol zal innemen weten we niet. Je kan de game probleemloos spelen als je nieuw bent in het Life is Strange-universum. Dontnod Entertainment heeft deze gratis demo speciaal uitgebracht in de hoop meer gamers te bereiken.

In The Awesome Adventures of Captain Spirit kruipen we in de huid van de negenjarige Chris, die samen met z’n alcoholverslaafde vader in een klein huis in het besneeuwde Oregon woont. De eenzame Chris verdrijft zijn tijd in een fantasiewereld waarin hij als Captain Spirit samen met enkele andere zelfbedachte superhelden de strijd aangaat met een boel schurken, waaronder de sneeuwman in de tuin. De game vangt aan op een zaterdagochtend, met het kiezen van hoe Captain Spirit er zal uit zien. Draagt hij een masker of een helm en ziet hij er kleurrijk uit of niet?

Net als Life is Strange is het een point-and-click game en krijg je tijdens conversaties bepaalde keuzes. Het is een kleine sandbox game, want je kan volledig vrij het huis en de tuin verkennen. De demo spelen neemt een tweetal uur in beslag. Zelf speelden we twee runs en sloegen we er na die twee plays nog altijd niet in om alles te bereiken. Wel merkten we een heleboel verschillen op, dus alles wat je beslist te doen heeft zijn gevolgen. Zo konden we in de eerste run probleemloos de afwas doen en in de tweede run brak Chris een glas en werd zijn vader kwaad op hem. Ook is het zo dat je bepaalde zaken op het juiste moment moet doen of de kans is verkeken.

Het verhaal is bitterzoet in die zin dat de vader duidelijk depressief is en zich van ‘s ochtends al bezat. Ook kan hij nogal aggressief uit de hoek komen. Maar langs de andere kant gaat hij ook met plezier mee in de fantasie van zijn zoon. Chris komt erg geloofwaardig over, ongetwijfeld krijg je wat flashbacks naar jouw jonge fantasievolle avonturen. Eén van de mooie scènes in de game is wanneer Chris de lievelingsplaat van zijn moeder opzet en op bed gaat liggen en naar het plafond staart. De game ziet er erg goed uit en de soundtrack is bijzonder mooi. We zijn erg benieuwd hoe het Chris verder vergaat in Life is Strange 2.

Conclusie

The Awesome Adventures of Captain Spirit is een demo die je gewoonweg moet spelen. Punt.

Positief

  • bitterzoet verhaal
  • leuke gameplay
  • hoge herspeelbaarheid
  • soundtrack
Score
90/100

Negatief

Grafisch
90%
Geluid
90%
Fun
90%
Gameplay
90%

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.