4gamers.be

Blizzard wil patent op "Play of the Game"

Door Jay, 27-06-2018 09:36

In de Verenigde Staten is door Blizzard een patentaanvraag ingediend voor "Play of the Game", het systeem dat in Overwatch wordt gebruikt om een reeks highlights van een bepaalde speler te bekijken op het einde van een match. Het patent beschrijft het algoritme dat men gebruikt om tijdens een game met behulp van timestamps acties van spelers te registreren en op te nemen, waarna aan het einde een topspeler in een bepaalde categorie wordt uitgekozen om vervolgens diens highlights af te spelen. Ook de share opties die post-launch werden toegevoegd maken deel uit van het patent.

Als Blizzard dit patent in handen zou krijgen, wordt het moeilijker voor andere games om een gelijkaardig systeem te gebruiken. Tegelijk zou het mogelijk zijn dat Blizzard actie onderneemt tegen games die een dergelijk systeem reeds hebben, wat vooral handig is om schaamteloze Overwatch klonen aan te pakken.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.