4gamers.be

Belangrijke communityfiguur Final Fantasy XIV beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag

Door YoniVL, 27-06-2018 16:40, bron: https://www.pcgamer.com/prominent-final-fantasy-14-community-leader-accused-of-blackmail-and-sexual-harassment-by-over-a-dozen-women/

Oldbear Stormborn is al jarenlang een belangrijke figuur binnen de community van MMO Final Fantasy XIV en tevens oprichter van website The Moogle Post, maar nu beschuldigen een vijftiental vrouwen hem van seksueel grensoverschrijdend gedrag en emotioneel misbruik. De eerste beschuldigingen gaan al terug tot voor de man zijn reputatie binnen de community van Final Fantasy XIV opbouwde. In de verhalen van een aantal vrouwen komt steevast hetzelfde gedrag naar boven, waarbij de man de vrouwen gedurende de relaties emotioneel misbruikte en ze daarna chanteerde door te dreigen met het vrijgeven van expliciete beelden van de vrouwen.

BIj andere slachtoffers ging het minder ver, maar is er toch sprake van manipulatie en grensoverschrijdend gedrag. Ook binnen The Moogle Post wordt er melding gemaakt van problemen met vrouwelijke medewerkers.

Oldbear heeft in een bericht zijn verontschuldigen aangeboden aan iedereen die getroffen is in dit verhaal, al ontkent hij wel dat er sprake is van misbruik en spreekt hij enkel over 'gemaakte fouten'. Hij is ook niet van plan om zich terug te trekken uit The Moogle Post of uit de community van Final Fantasy XIV.

Meer details zijn hier te vinden.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.