4gamers.be

Corruptie bij verkiezingen in EVE Online

Door YoniVL, 27-06-2018 16:30, bron: https://kotaku.com/eve-online-elections-probably-involved-vote-buying-but-1827146180

EVE Online is een speciale wereld voor mensen die de game niet volgen, met ook om de zoveel tijd straffe verhalen. Onlangs vonden er in de game verkiezingen plaats en die zijn niet zonder slag of stoot verlopen. Een van de deelnemers, The Judge, bood immers iedereen die voor hem stemde een flinke som in-game geld. Nu zijn er geen regels die dat tegenhouden, maar voor sommigen heeft het wel een zure smaak. Daarnaast kreeg The Judge, die uiteindelijk de verkiezingen zou winnen, ook nog een boel stemmen vanwege een anomalie in het systeem.

Een kandidaat werd immers uit de verkiezing gesmeten, omdat hij racistische opmerkingen had gemaakt in het verleden. Door de manier waarop het stemmen is opgezet, kwamen reeds gegeven stemmen zo terecht bij The Judge. Sommige mensen rekenden uit dat hij slechts 11e zou zijn geworden, zonder die extra stemmen. Aangezien enkel de top 10 verkozen wordt, zijn die extra stemmen dus van cruciaal belang geweest. Er worden geen stappen ondernomen om de verkiezing ongedaan te maken of opnieuw te houden, dus The Judge kan de komende tijd genieten van zijn plekken in The Council van EVE Online.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.