4gamers.be

Populariteit Pokémon Go weer stevig toegenomen

Door Jay, 27-06-2018 13:29, bron: https://www.superdataresearch.com/us-digital-games-market/

Sinds de lancering van Pokémon GO in de zomer van 2016 heeft de game eigenlijk alleen maar spelers verloren, wat op zich niet zo verwonderlijk is aangezien het spel destijds dé hype van het moment was en het dus eigenlijk alleen maar bergafwaarts kon gaan, ook al blijft Pokémon GO qua spelersaantallen in het algemeen belachelijk goed scoren.. Recent echter werd een stevige update doorgevoerd waardoor vriendjes maken en ruilen mogelijk werd, iets wat in combinatie met eerdere updates de game weer een stuk populairder heeft gemaakt.

Volgens een rapport van SuperData heeft Pokémon GO nu weer het grootste aantal spelers sinds de zomer van 2016 en verwacht wordt dat het aantal spelers nog zal toenemen, iets wat traditioneel het geval is tijdens de zomer omdat spelers dan vaker buiten komen omwille van het goede weer.

Verder blijkt Pokémon GO in mei zo'n 104 miljoen dollar te hebben opgeleverd, wat 174% meer is dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is de game wereldwijd de 4de best verdienende mobile game in mei. Enkel drie Chinese games doen beter.

Kortom: Pokémon GO heeft weer een boost gekregen en blijft een goudmijn. Bovendien is er nog veel potentieel voor de toekomst, want PvP-gevechten staan ook nog op de planning.

Afbeeldingsresultaat voor pokémon go 4gamers

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.