4gamers.be

Overwatch hacker krijgt gevangenisstraf, maar moet niet naar gevangenis

Door Jay, 28-06-2018 12:58

In Zuid-Korea is een Overwatch hacker veroordeeld tot een celstraf van één jaar. Die straf werd echter meteen opgeschort, waardoor de hacker dus weer op vrije voeten is. Wel zijn daar nog gedurende twee jaar voorwaarden aan verbonden. Zo kan hij in het oog gehouden worden en als hij nog eens iets mispeutert, dan volgt mogelijk wel een effectieve celstraf. De hoogste straf die in Zuid-Korea kan gegeven worden voor een dergelijk misdrijf is twee jaar effectiefe celstraf.

De hacker in kwestie gebruikte een illegaal programma om Overwatch games te manipuleren en zo de uitslag te beïnvloeden, iets waar vermoedelijk ook geld mee werd verdiend, al dan niet aan de hand van gokken. Onder meer daarom is game hacking in Zuid-Korea een grotere prioriteit voor de politie en het gerecht dan in het Westen. Blizzard was tijdens het onderzoek een belangrijke partner om de hacker te kunnen opsporen.

Eerder dit jaar werden ook al twee andere Overwatch hackers veroordeeld, terwijl nog 10 andere hackers wachten op een uitspraak.

Overwatch screenshot

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.