4gamers.be

Waarschuwing voor Doki Doki game nadat 15-jarige zelfmoord pleegt

Door Jay, 28-06-2018 15:26, bron: https://www.sunderlandecho.com/news/sunderland-parents-warned-about-online-game-as-teen-death-probe-launched-1-9218527

In de scholen van Sunderland (UK) zijn leerkrachten gewaarschuwd om waakzaam te zijn voor een game genaamd Doki Doki Literature Club, een spel dat sinds september vorig jaar gratis te downloaden is via Steam. De zelfdoding van een 15-jarige leerling wordt in verband gebracht met het spelen van de game.

Doki Doki Literature Club lijkt op het eerste zicht een schattige, kleurrijke en vrolijke visual novel met anime meisjes als hoofdrolspelers, maar er wordt niet voor niets meermaals vermeld dat het spel niet geschikt is voor kinderen of voor wie makkelijk verontrust geraakt. Gaandeweg verandert de game namelijk in een psychologische horrorgame met thema's als zelfmoord, zelfverminking, mentale gezondheidsproblemen, gewelddadige scènes en meer.

Onderzoek naar de zelfdoding van een 15-jarige jongen heeft uitgewezen dat hij waarschijnlijk deze game heeft gespeeld. De lijkschouwer vond dit relevante informatie om te delen met collega's in het hele land, waardoor de info ook bij lokale autoriteiten in Sunderland belandde. Het Sunderland Safeguarding Children Board besloot daarop om scholen en ouders in te lichten omtrent de aard van de game.

Het is onduidelijk welk gewicht men precies geeft aan de game als factor in de zelfdoding van de 15-jarige. Mogelijk had de tiener reeds problemen en werden reeds aanwezige zelfmoordgedachten versterkt door het spelen van de game.

Wie vragen heeft rond zelfdoding kan terecht op de zelfmoordlijn via het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.