4gamers.be

Deze illegale software illegaal downloaden is niet goed voor je Nintendo Switch

Door Jay, 29-06-2018 13:00, bron: https://www.vg247.com/2018/06/28/nintendo-switch-crack-emulator/

Sinds eerder dit jaar een nieuwe jailbreak voor de Nintendo Switch werd gelanceerd waar Nintendo zelf niet veel tegen kan doen, lijkt het hek van de dam voor cheaters, hackers en piraten. Wel is Nintendo begonnen met het verbannen van gebruikers die hun Switch hacken, maar het opsporen van zulke gebruikers is ook niet evident.

Wie zijn of haar Switch wil gebruiken om illegaal verkregen games op te spelen heeft daar doorgaans best een crack en emulator programma voor nodig, zoals bijvoorbeeld SX OS. Ironisch genoeg kost dat programma geld om legaal te downloaden, terwijl het doel van het programma zelf is om illegaal games te downloaden.

SX OS zelf dan maar illegaal downloaden? Best niet, want de makers hebben er een zogenaamde brick code in gestoken. Die wordt geactiveerd wanneer iemand probeert om het programma te kraken, waardoor het geheugen van de Switch console wordt vergrendeld met een random gegenereerd wachtwoord, waardoor de console compleet onbruikbaar wordt.

In principe valt zo'n kapotte console nog te herstellen, maar dat gaat het petje van veel gewone gebruikers te boven. Best dus om vooral ver weg te blijven van dergelijke zaken en je games gewoon legaal in handen te krijgen.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.