4gamers.be

Internationaal Olympisch Comité bespreekt toekomst van esports

Door Jay, 02-07-2018 15:45, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-06-30-international-olympic-committee-to-host-esports-forum

Lange tijd zag het ernaar uit dat esports geen plaats had op de Olympische Spelen, maar de laatste jaren lijkt er toch het een en het ander te verschuiven. Zo zal esports als demonstratiesport van de partij zijn tijdens de Asian Games van 2018 in Indonesië, en tijdens de Asian Games van 2022 zal het zelfs een officiële medaillediscipline zijn. De Asian Games zijn het grootste sportevenement naast de Olympische Spelen en het feit dat esports aanwezig zal zijn tijdens de Asian Games van 2018 en 2022 is mogelijk een belangrijk opstapje naar esports op de Olympische Spelen, al is daar wel nog een weg voor af te leggen. Verschillende landen hebben echter al interesse getoond.

Nu wordt op 21 juli in Zwitserland een forum georganiseerd door het het IOC, het Internationaal Olympisch Comité, en de GAISF, de Globale Associatie van Internationale Sportfederaties, om de toekomst van esports en de band met de Olympische beweging te bespreken.

"We begrijpen dat sport nooit stil staat en dat de fenomenale groei van esports en gaming onderdeel is van een voortdurende evolutie," vertelt Patrick Baumann, president van GAISF. "Het Esports Forum biedt een belangrijke en extreem waardevolle opportuniteit voor ons om een dieper begrip te krijgen van esports, hun impact en waarschijnlijke toekomstige ontwikkeling, zodat we gezamenlijk manieren kunnen overwegen om samen te werken in het gemeenschappelijke voordeel van alle sporten in de komende jaren."

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.