4gamers.be

Roblox in opspraak na "groepsverkrachting" van 7-jarige speler

Door Jay, 05-07-2018 11:38

In de mainstream media is ophef ontstaan rond Roblox, een Minecraft-achtige game die spelers in een grote online wereld dropt waarin ze met elkaar in interactie kunnen treden en verschillende spelletjes, veelal door de community gemaakt, kunnen spelen. Een Amerikaanse moeder waarschuwt via een bericht op Facebook namelijk voor de game, nadat het personage van haar 7-jarige dochter werd "verkracht" door twee mannelijke personages, waarna ook nog een derde, vrouwelijk personage zich bij de verkrachting aansloot.

De moeder vertelt dat een van de verkrachters mannelijke geslachtsdelen had nagemaakt in het spel en dat het personage van haar dochter gewelddadig seksueel misbruikt werd. Nochtans hadden de ouders de beveiligingssettings van Roblox op het hoogste niveau staan, dus ze begrijpen niet hoe dit alsnog is kunnen gebeuren.

Bij Roblox zelf zitten ze natuurlijk verveeld met de zaak. Roblox is een game die spelers veel vrijheid geeft, maar dergelijke user-generated content en gedrag kan natuurlijk niet de bedoeling zijn. In een reactie liet men weten dat de verantwoordelijke speler in kwestie reeds verbannen heeft (hoe het met de twee andere zit is niet bekend), en dat het zich blijft inspannen voor een veilig platform voor zijn spelers.

Op de tweede pagina van dit bericht kan je screenshots van het voorval bekijken, maar opgelet want ze zijn NSFW.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.