4gamers.be

Lootboxen zijn geen vorm van gokken volgens Frankrijk

Door Jay, 05-07-2018 14:03

Ook in Frankrijk hebben ze inmiddels hun onderzoek naar lootboxen afgerond en de gokregulator van het land is tot de conclusie gekomen dat lootboxen striks genomen geen vorm van gokken zijn, ook al werken ze wel volgens bepaalde praktijken waar de regulator actie tegen voort. Zo wijst men er op dat lootboxen spelers het gevoel hebben dat ze een bepaald item nét niet gekregen hebben, waardoor ze aangespoord worden om steeds opnieuw terug te keren. Een verslavend effect dus, maar volgens de Franse wetgeving valt dit niet onder gokken en dus kan voorlopig niet opgetreden worden tegen lootboxen, in tegenstelling tot in bijvoorbeeld België en Nederland, wiens wetgeving meer ruimte biedt om op te treden.

Wel is de Franse gokregulator nog bezig met enkele andere onderzoeken, specifiek dan rond het doorverkopen van items uit lootboxen. Daardoor krijgen die items een reële economische waarde, waardoor dat soort lootboxen mogelijk wel onder gokken vallen. Wel zouden de uitgevers van games met dergelijke lootboxen zelf ook bewust geld moeten verdienen met het mogelijk maken van zo'n verkoop, iets wat in de praktijk helaas niet vaak het geval is. Vaak ondersteunen uitgevers en ontwikkelaars officieel het doorverkopen van items niet, maar wordt het mogelijk gemaakt van een derde partij.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.