4gamers.be

Schrijvers Guild Wars 2 ontslagen na rel op Twitter

Door Jay, 06-07-2018 14:17, bron: https://www.pcgamer.com/guild-wars-2-writers-fired-following-heated-twitter-exchange-with-streamer/

Jessica Price en Peter Fries, schrijvers voor de game Guild War 2,  zijn door developer ArenaNet ontslagen na een uit de hand gelopen rel op Twitter. Na een opmerking van Deroir, een YouTuber en streamer van de game, ontstond een discussie op een tweet van Price rond het schrijfproces voor personages van de MMORPG. De discussie liep uit de hand en er vielen enkele harde woorden afkomstig van zowel Price als Fries, die de opmerkingen van Deroir neerbuigend vonden naar hun werk toe en seksistisch ten opzichte van Price.

Kort na de discussie liet ArenaNet weten dat Jessica Price en Peter Fries geen onderdeel meer uitmaken van hun team en het bedrijf hebben verlaten. YouTuber en streamer Deroir liet achteraf weten dat hij enkel een dialoog en discussie wou aangaan en helemaal niet de intentie had om neerbuigend over te komen.

De CEO van ArenaNet, Mike O’Brien, reageerde achteraf op de beslissing. "Ik wil duidelijk maken dat de statements van Fisher en Fries niet overeenkomen met de waarden van ons bedrijf. Wij willen een vruchtbare relatie uitbouwen tussen ons en de community rond Guild Wars 2 en waarderen input en feedback van gamers."

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.