4gamers.be

Komt er een Steam-rivaal uit China?

Door YoniVL, 09-07-2018 14:43, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-07-09-tencent-plans-to-take-wegame-worldwide-as-steam-rivalry-grows

Chinees technologiebedrijf Tencent bereidt zich voor om WeGame, zijn populaire online verkoopplaats voor pc games, uit te breiden. Volgens de ‘South China Morning Post’ werkt het bedrijf aan een Hong Kong editie van het platform die gebruikt zal worden om spelers buiten China aan te trekken. Daarnaast willen ze ook proberen om games, die lokaal een succes waren in China, ook internationaal op de markt te brengen.

“De Hong Kong editie van WeGame is momenteel al in ontwikkeling”, zegt een ambassadeur van Tencent. “Deze versie zal beschikbaar zijn voor internationale gebruikers en we willen dit platform gebruiken om meer Chinese games op de internationale markt te krijgen.”

De kans is groot dat dit een reactie is op de aankondiging van Valve waar ze spreken over een Chinese versie van Steam. Volgens onderzoek heeft Steam een uitgebreide en actieve userbase in China en vreest Tencent gebruikers te verliezen. Door WeGame internationaal ter beschikking te stellen hopen ze meer nieuwe gebruikers aan te trekken. Krijgen we binnenkort een wereldwijde strijd tussen Steam van Valve en WeGame van Tencent?

Geschreven door Jeugd

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.