4gamers.be

Schrijfster Guild Wars 2 reageert na ontslag

Door YoniVL, 10-07-2018 14:37, bron: https://www.gamesindustry.biz/articles/2018-07-10-arenanet-promised-me-that-i-wouldnt-have-to-check-my-identity-at-the-door

Jessica Price, de schrijfster voor Guild Wars 2 die samen met haar collega Peter Fries werd ontslagen door ArenaNet na een uit de hand gelopen rel op twitter, heeft gereageerd op haar ontslag. Zij wijst met een beschuldigende vinger naar ArenaNet. De developer zou volgens haar z’n werknemers en de waarden waar ze voor staan niet op een correcte manier vertegenwoordigen.

“Toen ik aangenomen werd sprak ArenaNet lof uit over hoe ik open wou praten over problemen in de gaming industrie en dat ze mij zeker niet het zwijgen wilden opleggen”, legt Price uit. “De hele tijd dat ik voor hen werkte heb ik niet één keer een waarschuwing gekregen over mijn gedrag op sociale media. Alles wat ik zeg op Twitter zijn dingen die ik al jaren zeg.”

Volgens Price spraken de leidinggevenden van ArenaNet vaak over het belang van diversiteit en het scheppen van een gezonde, inclusieve werkomgeving. “Het is enorm ontmoedigend dat een bedrijf dat zo vaak over dit soort thema’s sprak meteen opgaf wanneer hun waarden en gedachtengoed voor de eerste keer werden getest.”

Mike O’Brien, de CEO van ArenaNet, heeft volgens Price een groot doelwit gemaakt van de developer. Volgens haar is ze gecontacteerd door verscheidene recruiters die vanaf nu geen werkkrachten meer in de richting van ArenaNet willen duwen. Ook professors die game design onderwijzen zouden haar hebben gecontacteerd en hetzelfde hebben gezegd.

O’Brien reageerde later zelf in een statement op de uitspraken van Price. “Wij hadden verwacht dat ze, als medewerker van Guild Wars 2, op een professionele en respectvolle manier zou reageren op de reactie van een consument. Dat is hier niet gebeurd. Ze is in de aanval gegaan en dat is iets dat we niet willen goedkeuren.”

Na het incident werd opgeworpen dat Price mogelijk reageerde op persoonlijke aanvallen, iets waar O’Brien het in zijn statements ook over had. “We tolereren geen persoonlijke aanvallen. Wanneer een werknemer wordt lastiggevallen willen we dat ze met het probleem naar ons komen, zodat we het kunnen aanpakken. In dit geval werden we echter op een objectieve en respectvolle manier aangesproken door een consument met een suggestie voor onze game. Ook onze respons had respectvol moeten zijn, ongeacht de gevoelens van Price en Fries omtrent de situatie.”

Geschreven door Jeugd

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2020 door 4Entertainment bvba.