4gamers.be

Het is 2018 en iemand maakt een nieuwe game voor MS-DOS

Door Jay, 12-07-2018 15:52

Nadat hij 100.000 dollar ophaalde via een Kickstarter project begon developer David Murray te werken aan zijn game Planet X3, een strategy game. Dat gebeurt wel vaker uiteraard, maar Planet X3 is een game voor MS-DOS, één van de eerste besturingssystemen voor pc’s. MS-DOS wordt uiteraard al decennia niet meer gebruikt, maar dat is voor Murray net de reden om er een game voor te maken.

Programmeren voor zo’n oud besturingssysteem brengt uiteraard wat problemen met zich mee, zegt Murray. "Je googelt een probleem dat je hebt bij het programmeren en komt terecht op een forum, waar dan een link staat die al tientallen jaren niet meer werkt.” Daarnaast heeft Murray ook problemen om te zorgen dat er genoeg geheugen voorhanden blijft.

Planet X3 staat gepland voor een release in mei 2019. De game is eigenlijk een sequel voor Planet X2, een game die vorig jaar uitkwam voor ... de Commodore 64.

Geschreven door Jeugd.

Reacties

Reageren

Alvorens je een reactie kan plaatsen, moet je eerst even inloggen of registreren. Heb je al een 4Gamers- of 4Tech-account? Log dan gewoon in, want beide sites gebruiken dezelfde account. Makkelijk toch?

Ik heb nog geen account

Registreren kan in minder dan 3 minuten! Klik hier om je te registreren.

Inloggen of registreren met een sociaal netwerk? Dat kan ook!

Inloggen met Steam

De inhoud van deze website is gelicentieerd onder een 'Attribution - Noncommercial - No Derivative Works 2.0' Licentie. 4Gamers maakt deel uit van de 4Entertainment bvba. Copyright 2011 - 2019 door 4Entertainment bvba.